2019-04-02 06:10Pressmeddelande

Gästspel: Som nybliven pensionär skrev Göran om tid och åldrande.

En musikalisk resa om tid och åldrande. Texter av Göran Hansson, tonsatta av Mattias Kågström.En musikalisk resa om tid och åldrande. Texter av Göran Hansson, tonsatta av Mattias Kågström.

Göran Hansson har relativt nyligen gått i pension efter många år som skådespelare på Västerbottensteatern. Men helt har han inte lämnat scenen. Nu är han tillsammans med Mattias Kågström aktuell med den egna föreställningen Har du tid? – en musikalisk resa om tid och åldrande. 4-5 april gästspelar de på Västerbottensteatern.

I en kommentar till företällningens tema sägs att "många är vi som pratar om hur viktigt det är att ge akt på tillvaron och inte rusa på, samtidigt som vi numera stressar mer än nånsin för att precis hinna med den förhatliga klockan som visar just tiden. När vi läser eller pratar om den så har den ju redan passerat. Den har inga baktankar, den bara går. Därför är det kanske inte så konstigt att vi emellanåt stannar upp och minns med viss längtan, de vajande sädesfälten och de pastellfärgade gårdarna och drömmer om att allting var bättre förr."

Göran Hansson har själv skrivit manus och står på scenen. Musiker är Mattias Kågström som har tonsatt Görans texter.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Har du tid spelas på Västerbottensteaterns caféscen torsdag 4/4 kl. 12:00 och 18.00 samt
fredag 5/4 kl. 12:00. 

Kontakt: Göran Hansson, tel 070-675 33 34Om VÄSTERBOTTENSTEATERNS PRESSRUM: Teater – UngHästen – Nordiskt Berättarcentrum

Västerbottensteatern är regional länsteater i Västerbotten med säte i Skellefteå. Teatern är ett aktiebolag där ägarna består av Region Västerbotten (60%) och Skellefteå kommun (40%). Vår vision är att vi skall vara stadens stolthet och regionens kvartersteater. Vår verksamhetsidé är att vi genom scenkonst, underhållning, berättande, pedagogik och socialt engagemang vill göra Västerbotten till en mer attraktiv plats att leva på. VÄSTERBOTTENSTEATERN producerar och spelar egna föreställningar i Skellefteå och på turné i regionen för målgrupper i alla åldrar. Under ett verksamhetsår spelas 300-400 föreställningar för ca 35 000 personer. Västerbottensteatern arrangerar dessutom gästspel med föreställningar, föreläsningar och andra evenemang, ofta med anknytning till aktuella samhällsfrågor. I den publika verksamheten ingår även avdelningarna UngHästen och Nordiskt Berättarcentrum. UNGHÄSTEN arbetar med en interaktiv metod, framför allt med barn och unga som målgrupp och med ett stort socialt engagemang. Föreställningarna är tänkta att engagera unga och ge dem kraft att våga ta ställning. Avdelningen erbjuder även interaktiv teater till företag som ett sätt att arbeta med organisationsutveckling. År 2018 fick Västerbottensteatern i uppdrag av Skellefteå kommun att etablera en ny avdelning på teatern - NORDISKT BERÄTTARCENTRUM, som skall verka inom den nordiska berättarvärlden, men även med kontakter ute i Europa. Verksamhetsområden är berättande som; pedagogisk metod, socialt verktyg, bevarare, levandegörare och förmedlare av kulturarv, samt berättande som scenisk konstform. Verksamheten har förutom kommunalt stöd även projektstöd från Region Västerbotten och Statens Kulturråd.


Kontaktpersoner

Kristina Bygdén
Kommunikatör/grafisk formgivare
Kristina Bygdén
Sofia Lindblom
Grafisk formgivare/kommunikatör
Sofia Lindblom