2021-01-04 10:54Nyheter

Vår på Västerbottensteatern!

Fransesca Quartey, Västerbottensteaterns vd, presenterar vårsäsongen 2021 vid en digital pressträfff 13 januari. Foto: Jonas LundqvistFransesca Quartey, Västerbottensteaterns vd, presenterar vårsäsongen 2021 vid en digital pressträfff 13 januari. Foto: Jonas Lundqvist

Inbjudan till digitalt pressmöte med presentation av vårsäsongen 2021

Västerbottensteatern ger inte upp – givetvis planerar vi att i någon form erbjuda teater även våren 2021! För att berätta mer om detta bjuder vi in till en digital pressträff där säsongens teaterprogram presenteras av vår vd Fransesca Quartey. 

2020 har varit ett år fyllt av utmaningar som krävt nya kreativa lösningar för att nå vår publik med kulturupplevelser – vilket vi också vågar säga att vi lyckats med. 2021 kräver förmodligen ett fortsatt kreativt och lösningsinriktat tänkande, men vi ser fram mot året med tillförsikt. Vi ska packa ihop för en flytt till Sara kulturhus, men spännande teaterupplevelser utlovas också!

Välkomna till en digital pressträff onsdag 13 januari kl 13.15. Fransesca Quartey presenterar vårsäsongens program på Västerbottensteatern, med både egna produktioner, gästspel och sommarteater. Några smakprov ur repertoaren presenteras även i en trailer. Givetvis ges även möjlighet till frågor och bokning av efterföljande intervjuer.

Varmt välkomna!

- - - - - - - - - - - - -
Västerbottensteaterns vårsäsong 2021
Digital pressträff onsdag 13 januari kl 13.15
Förhandsanmälan krävs via epost till Birgitta Bergmark. (Se länk nedan.) 
Länk till träffen skickas ut via epost till förhandsanmälda några timmar innan träffen. Om VÄSTERBOTTENSTEATERNS PRESSRUM: Teater – UngHästen – Nordiskt Berättarcentrum

Västerbottensteatern är regional länsteater i Västerbotten med säte i Skellefteå. Teatern är ett aktiebolag där ägarna består av Region Västerbotten (60%) och Skellefteå kommun (40%). Vår vision är att vi skall vara stadens stolthet och regionens kvartersteater. Vår verksamhetsidé är att vi genom scenkonst, underhållning, berättande, pedagogik och socialt engagemang vill göra Västerbotten till en ännu mer attraktiv plats att leva på. *** VÄSTERBOTTENSTEATERN producerar och spelar egna föreställningar i Skellefteå och på turné i regionen för målgrupper i alla åldrar. Under ett verksamhetsår spelas 300-400 föreställningar för ca 35 000 personer. Västerbottensteatern arrangerar dessutom gästspel med föreställningar, föreläsningar och andra evenemang, ofta med anknytning till aktuella samhällsfrågor. I den publika verksamheten ingår även avdelningarna UngHästen och Nordiskt Berättarcentrum. *** UNGHÄSTEN arbetar med en interaktiv metod, framför allt med barn och unga som målgrupp och med ett stort socialt engagemang. Föreställningarna är tänkta att engagera unga och ge dem kraft att våga ta ställning. Avdelningen erbjuder även interaktiv teater till företag som ett sätt att arbeta med organisationsutveckling.§ *** NORDISKT BERÄTTARCENTRUM: År 2018 fick Västerbottensteatern i uppdrag av Skellefteå kommun att etablera en ny avdelning på teatern - Nordiskt Berättarcentrum, som skall verka inom den nordiska berättarvärlden, men även med kontakter ute i Europa. Verksamhetsområden är berättande som; pedagogisk metod, socialt verktyg, bevarare, levandegörare och förmedlare av kulturarv, samt berättande som scenisk konstform. Verksamheten har förutom kommunalt stöd även projektstöd från Region Västerbotten och Statens Kulturråd.