2022-03-31 07:00Nyheter

Berättarkväll - Konspirationsreceptet

Jonas Hjalmar Blom. Foto: Martin StenmarkJonas Hjalmar Blom. Foto: Martin Stenmark

 
KONSPIRATIONSRECEPTET - Berättarkväll med Jonas Hjalmar Blom.
Tisdag 5 april kl 19:00, Trappscenen, Sara kulturhus.
Arrangeras av Nordiskt Berättarcentrum och Skellefteå Stadsbibliotek.
 
Finns det någon sanning i konspirationsteorierna när det gäller covidvaccinet, Estonias förlisning och utbyggnaden av 5G-nätet? Kom och lyssna till psykologen och författaren Jonas Hjalmar Blom som varvar vetenskapliga fynd med humor och verkliga exempel. Dessutom får publiken steg för steg skapa en egen konspirationsteori. En spännande och rolig berättarkväll helt enkelt. Och ryktet säger att det bjuds på fika…
 
En föreläsning där psykologisk forskning ligger till grund för att med både humor och allvar visa hur en konspirationsteori byggs upp. I dagens värld tar berättelserna stor plats, både de äkta och de som byggs på lösare grund. I samarbete med Skellefteå Stadsbibliotek presenterar vi Jonas Hjalmar Blom, doktorand i psykologi vid Centrum för Tjänsteforskning vid Karlstads Universitet. I föreläsningen Konspirationsreceptet varvar Jonas vetenskap med humor och förklarar hur en konspirationsteori kommer till. Han låter också publiken skapa en egen.
 
Efter föreläsning och frågestund öppnar vi för möjligheten till samtal runt borden.
 
Ti 5/4 kl 19.00
Plats: Trappscenen Sara kulturhus.
Pris: 150 kr inkl fika
Längd: 2 tim
 
 Om VÄSTERBOTTENSTEATERNS PRESSRUM: Teater – UngHästen – Nordiskt Berättarcentrum

Västerbottensteatern är regional länsteater i Västerbotten med säte i Skellefteå. Teatern är ett aktiebolag där ägarna består av Region Västerbotten (60%) och Skellefteå kommun (40%). Vår vision är att vi skall vara regionens stolthet och stadens kvartersteater. Vår verksamhetsidé är att vi genom scenkonst, underhållning, berättande, pedagogik och socialt engagemang vill göra Västerbotten till en ännu mer attraktiv plats att leva på. *** NORDISKT BERÄTTARCENTRUM: År 2018 fick Västerbottensteatern i uppdrag av Skellefteå kommun att etablera en ny avdelning på teatern - Nordiskt Berättarcentrum, som skall verka inom den nordiska berättarvärlden, men även med kontakter ute i Europa. Verksamhetsområden är berättande som; pedagogisk metod, socialt verktyg, bevarare, levandegörare och förmedlare av kulturarv, samt berättande som scenisk konstform. Verksamheten har förutom kommunalt stöd även projektstöd från Region Västerbotten och Statens Kulturråd.


Kontaktpersoner

Monica Lindgren
Producent, Nordiskt Berättarcentrum
Monica Lindgren
Skellefteå Stadsbibliotek
Katarina Kling Löfbom