2024-04-18 08:57Pressmeddelande

Resenyheter från United Spirit Nordic

St Martin

Ny hållbarhetsrapport publicerad av Destination Asia!

Undrar du om din DMC är engagerad i hållbarhet eller har hållbarhet på agendan? Konsumenter och våra kunder blir mer medvetna och ställer frågor om hållbarhet, även om det inte alltid är den avgörande faktorn för hur de bokar sina resor.

Destination Asia, vår DMC i Asien, har precis släppt sin första offentliga hållbarhetsrapport för 2022. Rapporten täcker vad de har gjort under 2022 och hur de ser på sina mål för de kommande åren.

I rapporten kan du läsa om Destination Asias engagemang för att främja hållbarhet i de länder där de är verksamma, inklusive Vietnam, Malaysia, Thailand, Hongkong och Indonesien. Varje destination har sina egna unika initiativ, allt från CSR-evenemang till minskad plastförbrukning och stöd till den lokala verksamheten.

Det är viktigt för oss i resebranschen att vara medvetna om våra leverantörers hållbarhetsarbete och bidra till en mer hållbar resebransch.

Publiceringen av hållbarhetsrapporter är därför ett steg mot att göra dessa ansträngningar tydligare för resebyråerna, så att de kan ta hänsyn till dem när de väljer leverantörer på olika destinationer.

Vi uppmuntrar dig att läsa rapporten för att få en bättre förståelse för hur Destination Asia arbetar med hållbarhet.

Läs rapporten här.

VIVA Cruises

Flodkryssningar är populärt igen. Det är ett trevligt sätt att se Europas huvudstäder utan att behöva packa upp och ner varje dag, och om du vill spara på koldioxidutsläppen kan du byta flygresan mot en tågresa i stället, eftersom de flesta kryssningar avgår från Tyskland, Nederländerna eller Frankrike.

VIVA Cruises fokuserar också på hållbarhet - på deras webbplats kan du läsa om hur de arbetar med hållbarhet och miljö.

Som en översikt arbetar VIVA Cruises för att förbättra sin påverkan på miljön genom att:

  1. Planera rutter för att spara sjömil

  2. Använda biologiskt nedbrytbart GTL-bränsle som minskar koldioxid-utsläppen

  3. Stänga av motorerna i många hamnar och använda alternativt landström.

  4. Du hittar alltid en återanvändbar flaska i din hytt och vattenautomater för att fylla på den,

  5. De erbjuder både vegetariska och veganska alternativ ombord i stället för kött.

Du kan läsa mer här.

VIVA Cruises erbjuder inte bara vanliga flodkryssningar, utan också ett spännande utbud av speciella temakryssningar.

För att nämna några så kan du uppleva en unik kulturell resa, teater kryssningen, som sträcker sig över åtta dagar och tar dig till olika städer från Düsseldorf till Berlin. Förutom spännande teaterupplevelser kan du utforska imponerande konstinstallationer som "Tiger and Turtle" i Duisburg och besöka historiska sevärdheter i charmiga mindre städer som Herne-Ost och Minden.

VIVA har också temakryssningar som den populära hälsokryssningen eller kryssningar för speciella tillfällen som Rhine in Flames eller Kiel veckan, där du startar i Kiel och upplever den livliga hamnen under tävlingsveckan innan du fortsätter till Hamburg. 

Se fler kryssningsprogram här.

Saint Martin: The Friendly Cuisine #2 ute nu 

Vill du veta mer om vad Gastronomy Festival i november egentligen innebär? Då rekommenderar jag starkt att du bläddrar igenom den årliga tidningen "The Friendly Cuisine" som utkommer för andra gången sedan starten. Magasinet är en uppföljning av festivalen i november 2023, och det är en inspirerande läsning!

Det finns intervjuer med de vinnande kockarna och recept på läckra rätter. Du kan också lära dig mer om jordbruket och livsmedelsförsörjningen på St Martin genom artiklarna om de lokala gårdarna och produkterna. Sist men inte minst är det bara en bra översikt över öns restauranger och gourmet scen.

Läs tidningen här för att bli bättre rustad att ge råd om St Martin!

Sist men inte minst ger den en bra överblick över restaurangerna på ön och gourmetlivet.. Om du har några ytterligare frågor är du välkommen att skriva till Lotte.

Oman: St. Regis öppnar hotell i Muscat

St. Regis Al Mouj Muscat Resort som öppnar inom kort erbjuder en unik Rivieralivsstil vid stadens urbana vattenfront i Muscat, huvudstaden i Oman, med 250 lyxigt inredda rum och sviter, alla med privata balkonger och en fantastisk utsikt.

Faciliteterna inkluderar ett Guerlain Spa, fitnesscenter, pooler, padelbana och barnområden. Det kommer att finnas nio olika kulinariska upplevelser på resorten, inklusive internationella namn som Hakkasan och Novikov.

Gästerna kommer garanterat att få en oförglömlig upplevelse. Resorten utlovar en harmonisk blandning av modern lyx och omansk kultur, perfekt för att imponera på kräsna kunder.

Läs mer här.

Snabb utveckling av turismen

Oman och Saudiarabien har undertecknat ett samarbetsavtal inom turism som ska hjälpa länderna att uppnå sina respektive mål, Saudi Vision 2030 och Omani Vision 2040. Avtalet undertecknades på ITB i mars. Utveckling av turismen måste bli ett av alternativen till oljeindustrin.

Oman har dragit nytta av den ökande uppmärksamheten som turistdestination och förutspås uppleva en turistboom inom en snar framtid. Detta är inte förvånande, eftersom destinationen verkligen har något att erbjuda när det gäller natur, kultur och äventyr.

Wadi Tiwi

Wadi Tiwi i Oman har blivit ett eftertraktat resmål som lockar resenärer för sin naturliga skönhet och historiska betydelse. Wadi Tiwi ligger nära Sur i östra Oman och erbjuder en mängd fascinerande attraktioner och spännande initiativ som lockar besökare från hela världen.

Besökare i Wadi Tiwi kan utforska ett antal vackra platser, inklusive Bubbles Beach, Wadi Shab, Mibam Village, Bin Muqram Fort och Kabikab Tombs. Den antika staden Qalhat finns med på UNESCO:s världsarvslista och är en unik historisk sevärdhet i området.

Boendealternativen sträcker sig från mysiga gästhus som Wadi Shab Guesthouse eller Cliff Guesthouse till lodger, husbilar eller lyxigare villor och chalets. Det finns något som passar alla smaker och budgetar. På sommaren finns det en mängd kulturella evenemang som gör det möjligt för besökare att bekanta sig med traditionerna och kulturen i området.

Tampa Bay

Det sägs att de bästa sakerna i världen är gratis. Fantastiska solnedgångar, utsikt över turkosblå vatten, en naturskön bilresa, en perfekt picknick i parken med fantastiskt väder - allt detta är gratis när du befinner dig i Tampa Bay, och ett mer miljövänligt sätt att ta sig runt i staden.

Här är några kostnadsfria upplevelser som vi rekommenderar på ett besök i Tampa Bay

  1. Gå upp tidigt och titta på soluppgången vid Tampa Riverwalk. Du kommer att börja dagen med att se byggnader drunkna i solen mot en rosa himmel. Man kan även ta en eftermiddagspromenad genom Water Works Park och se den vackra solnedgången. Stanna sedan till vid Curtis Hixon Park för att fånga fläkten från floden och njuta av att solen gå ner över University of Tampa.

  2. Floridas sjökor håller ofta till vid TECO Energy Plant och njuter av det varma vattnet vid Tidal Walk. Du kan se dessa fantastiska stora djur från november till april på TECO Viewing Centre. Du kan också följa med på Grand Hyatt Tampa Bays 9,5 km långa naturpromenad där du kan se alligatorer och sköldpaddor som solar sig i Hillsborough River.

  3. Spårvagnen TECO Line Streetcar är gratis 7 dagar i veckan. Använd den när du reser från Downtown till Channel District eller till historiska Ybor City. Den har 11 hållplatser och går var 15:e minut - dessutom för den historiskt intresserade så är dessa en kopia av de ursprungliga spårvagnarna i Tampa Bay. Perfekt sightseeing.

  4. I Tampa Bay behöver du ingen bil för att ta dig runt. Staden  har en av de längsta sammanhängande trottoarerna i USA, Bayshore Boulevard. Den är perfekt för en långpromenad, cykeltur eller rullskridskoåkning.

  5. Du kan också vandra längs Tampa Riverwalk, en 4 km lång gångväg med utsikt över Hillsborough River. Det bästa av allt är att du kan stanna till vid några av Tampas bästa restauranger, parker och kulturområden - det är en win-win för både motion och sightseeing.

Saudiarabien

Om du är nyfiken på Saudiarabien men inte är redo för en fjortondagars-resa. Då har du fler möjligheter till kombinationer med andra destinationer i Mellanöstern, beroende på vilket flygbolag du flyger med, och du kan uppleva en ny destination som få andra har sett förut - innan din granne har varit där!

DOHA och ALULA

Om du flyger med Qatar Airways kan du enkelt kombinera Doha, Qatar med AlUla, Saudiarabien.

Under 2-3 nätter i Doha kan du uppleva Doha Corniche, shopping i City Centre Shopping Mall, en rundtur i Souq Waqif Art Gallery, besöka Museum of Islamic Art, Katara Cultural Village, en runda golf på Doha Golf Club och en promenad på stranden eller ett dopp i poolen. Qatar har direktflyg från Doha till AlUla varje söndag och fredag.

AlUla är en dold juvel för både dem som vill uppleva unik kultur och dem som söker en mer äventyrlig upplevelse. Platsen var en del av det nabatéiska riket - som även Petra i Jordanien tillhörde.

De tre främsta sevärdheterna i AlUla är

  1. Lihyans gravar: En av de antika gravarna som kan mäta sig med de legendariska gravarna i Petra. 22 meter lång monumental struktur. Den här byggdes för en hövdings son, men av okända skäl blev den inte färdigställd.

  2. Hegra: Saudiarabiens första UNESCO-område. Det består av 110 välbevarade gravar och en pittoresk öken bakgrund. Området finns med på många bilder, vykort och tidningsartiklar. Från det första årtusendet f.Kr till år 1 e.Kr var Hegra navet i den nabatéiska handeln. 

  3. AlUlas gamla stad visar hur människor levde med trånga gator och lerklinade tegelhus som var bebodda fram till 1980-talet. I den smalaste delen av staden hittar du Musa Bin Nusayr Citadel, från 900-talet, som var en viktig viloplats för pilgrimer från Damaskus till Mecka.

För lite mer äventyr kan du boka en av dessa aktiviteter:

  1. Via Ferrata - 2,5 timmar och kan bokas året runt. Där du sicksackar mellan raviner och andra hinder.

  2. Bergsklättring i AlUla, få en unik upplevelse genom att klättra på några av de fantastiska klippformationerna i området. De har turer för alla nivåer och nybörjare kan få en introduktionslektion i bergsklättring.

  3. Glamping- och aktivitetspaket, 2 nätter/3 dagars camping i AlUla-öknen med möjlighet till 2 utomhusupplevelser.

  4. Helikoptertur över AlUla, kanske inte så ansträngande - men definitivt spännande,  äventyrsflygning över AlUlas vackra landskap och fantastiska historia.

  5. Alula varmluftsballonger, en 3-timmars upplevelse 1200 meter upp i luften där du upplever AlUla från ovan.


Om United Spirit Nordic

Som ett representationskontor är vårt mål att inspirera människor att resa. Genom PR, försäljningsaktiviteter och marknadsföring hjälper vi globala varumärken inom t.ex. turism, hotell, livsstil och luftfart att uppnå sina mål. Genom proaktiva tillvägagångssätt, baserat på år av praktisk erfarenhet, lyfter vi fram kundernas fördelar, stärker deras rykte och förbättrar deras försäljning. Den nordiska resebranschen är vår specialitet. Vi skapar förbindelser mellan våra kunder och den nordiska resebranschen, resemedier och influencer. Vårt huvudkontor finns i Köpenhamn, Norden är vårt hem och Världen är vår lekplats.


Kontaktpersoner

Lotte Kühn Laugesen
PR Executive
Lotte Kühn Laugesen