2024-02-26 13:20Pressmeddelande

Resenyheter från United Spirit Nordic

Nizwa Fort, Oman

Visste du att Oman har ett världsberömt parfymmärke?

Muscat har många hemligheter... Visste du till exempel att Oman har ett eget parfymmärke? 

House of Amouage grundades 1983 som en "kunglig gåva". Parfymerna tillverkas av världsberömda parfymikoner från Paris, Grasse, Genève och New York. 

Varje skapelse är handgjord och idag har varumärket 50 parfym varianter och de finns tillgängliga i 80 länder. Om du vill utforska Amouage och lära dig mer om parfymmärket kan du besöka deras besökscenter och fabrik i Muscat. Det sägs att parfymen håller i 3 dagar på huden. Läs mer.

Muscat - Sultan Qaboos Grand Mosque

Kungliga inslag med klassisk musik och folklore

Kunglig återförening efter 17 år!  Kungliga Omans symfoniorkester gör äntligen ett gästspel i Tyskland igen! Den lysande debuten inför Berlinpubliken skedde 2007 vid Young Euro Classic. Nu ägnar sig musikerna från den arabiska halvön återigen åt internationella föreställningar. 

Sultanatets musikaliska ambassadörer bär inte bara den röda och gröna nationaldräkten, utan presenterar också en spännande balansakt mellan klassiskt och folklore. Under kvällens andra del kommer publiken att få höra några stämningsfulla traditionella och moderna verk från Oman - bland annat Hamdan Al Shuailis "Royal Suite", som komponerats särskilt för den här kvällen. Det är så här internationell förståelse låter - var en del av det!

Den 6 mars 2024 kl. 20.00 i Philharmonie Berlin med verk av Beethoven, Schubert, Weber, Tjajkovskij, Márquez samt traditionella och samtida verk från sultanatet Oman. Mer information om konserten finns här

Biljetter kan köpas här. 

VIVA CRUISES: 2-veckors kryssning med deras nytillskott, VIVA ENJOY

Du har säkert hört talas om VIVA Cruises' härliga kryssningar på floderna Rhen, Donau, Seine eller Rhône, eller hur? Vanligtvis är det en förlängd helg med avkoppling, kultur, god mat och minnesvärda ögonblick. Men visste du att det också är möjligt att åka på en längre expedition i slutet av sommaren på VIVA Cruises helt nya fartyg, VIVA ENJOY? 

På den 14 dagar långa resan från Amsterdam till Budapest finns det många kulturella pärlor som man besöker.

Du kan till exempel uppleva följande utflykter:

  • Åk rickshaw genom Kölns gamla stadskärna
  • Promenera och smaka på mousserande vin eller sötsaker i Koblenz
  • Upplev bayersk öl och gastronomi på en stadsvandring i Passau
  • Se det berömda klostret i Melk
  • Gå på stadsrundtur med ölprovning i Bratislava,
  • Avsluta med en helikoptertur över Budapest

Vill du veta mer om VIVA Cruises, se her.

Tampa Bay utvecklas snabbt på hotell fronten 

Tampa Bays senaste utveckling inom hotellbranschen innebär att Tampa Bay nu har ett imponerande utbud av olika erbjudanden som bidrar till stadens dynamiska och växande rykte som en destination i toppklass.

Visit Tampa Bay firar ett rekordår med nästan 1,1 miljarder dollar i hotell intäkter. Även med Floridas stabiliserade besökssiffror har Tampa Bays strategiska partnerskap gett fortsatt tillväxt och placerat destinationen i framkant av den amerikanska besöksnäringen, på första plats bland de 25 största marknaderna i USA.

Under det nya räkenskapsåret är Visit Tampa Bay fast besluten att locka fler affärs- och fritidsresenärer och behålla sin status som en ledande destination. Mer information om de imponerande siffrorna här.

jwmariotttampawaterstreet

Några av de senaste nyheterna från Tampa Bays hotell:

  • Hotel Flor: Det historiska Floridan Palace Hotel från 1926 har genomgått en renovering för 30 miljoner USD och har nu återuppstått som Hotel Flor och ingår i Tapestry Collection Hotels by Hilton. På bottenvåningen ligger The Dan, en modern speakeasy restaurang med en blinkning till det glada tjugotalet och en meny inspirerad av Gulfkustens kök.
  • Epicurean Hotel expanderar: Epicurean Hotel, som ligger i det historiska Hyde Park-distriktet och är känt för sin kulinariska inriktning, expanderar. Tillskottet av åtta sviter och en terrass på fjärde våningen ökar boutique hotellets attraktionskraft.
  • Palihouse Hyde Park: Palihouse öppnar i höst och tillför en touch av chic boutique-lyx till Hyde Park. Med 36 charmiga rum och en lobbybar i europeisk stil ser de fram emot att få välkomna gäster till hotellet.

St Maarten: Överraska din älskade med en romantisk middag? 

På en semester till St Maarten ska du se till att äta ute. Det finns fantastiska restauranger på både den franska och den holländska sidan av ön.

Här är några av våra favoritställen för en romantisk middag:

  • The Flavor Academy: En del matlagningsskola, en del vinprovning och ett rum för spritdrycker. Flavor Academy kan tyckas vara ett okonventionellt val för en romantisk kväll, men det kan visa sig vara det bästa. Det äkta paret, kocken Kristin Joseph och mixologen Paul Peterson, erbjuder ett nytt koncept för privata middagar. De erbjuder utsökta fler rätters menyer, läckra cocktails och noggrant utvalda viner i en lägenhet som förvandlats till restaurang. Dessutom anordnar de innovativa workshops med fokus på att förbättra dina cocktail kunskaper eller matlagning. Eftersom det bara finns en sittning per kväll behöver man göra en reservation.
  • Emilio's: Detta intima matställe ligger i en gammal stenbyggnad vid foten av Rainforest Adventure Park och man kan inte annat än bli imponerad. Oöverträffad service börjar i samma ögonblick som du anländer. Du kommer att känna dig välkommen av hela personalen, från bartenders till servitörer, och bli inte förvånad om ägaren Norman kommer förbi ditt bord för att säga hej. Restaurangen har konsekvent röstats fram som en av de bästa på ön, och allt från deras signatur cocktail som Lynchini 11 till aptitretaren med getost, och lammsteken med rosmarin är enastående. Byggnaden och kvarteret har en intressant historia, som du kan läsa mer om här.
  • La Villa Hibiscus är en av de mest unika restaurangerna på Saint Martin. Kocken Bastian och hans fru Sabine har skapat en unik och förstklassig fine dining-upplevelse med rätter som kompletterar den pittoreska utsikten. Med endast fem bord är reservation nödvändig. När du bokar ditt bord kommer du att få välja mellan tre förutbestämda menyer med fem till åtta rätter. Se kocken tillaga din måltid i det öppna köket i denna kulinariska pärla.

Visste du att du kan campa under Riyadhs stjärnhimmel?

Njut av den lugna naturen under Riyadhs gnistrande stjärnhimmel. Oavsett om du är expert eller nybörjare kommer det garanterat att bli en unik upplevelse att campa bland de gyllene sanddynerna i Riyadhs förorter.

Om detta är din första campingupplevelse i Saudiarabien kan du börja med att besöka en av Tamimi Markets filialer eller Carrefour, eftersom dessa är stora butiker som tillhandahåller campingutrustning.

Eller så kan du slå två flugor i en smäll genom att besöka en av de traditionella marknaderna, till exempel Al Owais Markets. På dessa marknader finns olika butiker som erbjuder allt du behöver för en perfekt campingresa, både enkel och lyxig utrustning, samtidigt som du lär känna stadens traditionella kultur.

Därefter bär det av ut i naturen, där vi kan rekommendera följande campingplatser:

  • Rawdhat Nourah är en av de mest fridfulla platserna. Den har en vild natur som kännetecknas av sitt långa gröna gräs på våren och vintern. Dessa två årstider är de bästa tiderna att besöka Rawdhat Nourah för att campa och hämta ny energi. Det är ett område under miljöövervakning och skydd, vilket gör det till en perfekt tillflyktsort för naturälskare.
  • Thumama National Park erbjuder natursköna omgivningar inklusive sanddyner, klippterräng och en mängd olika flora och fauna. Det gör den till en idealisk plats för aktiviteter som vandring och picknick, för att inte tala om camping. Besökare kan njuta av den öppna himlen och det magnifika landskapet i Thumama National Park. Det är också en bra plats för dem som är intresserade av fågelskådning, eftersom parken är hem för olika fågelarter. Du kan hyra ett tält i nationalparken.
  • Rawdhat Khuraim är känt för sin naturliga skönhet, inklusive vackra blommor, palmer och varierat djurliv. Det är en idealisk plats för naturälskande besökare. Rawdhat Khuraim är en oas, vilket innebär att den kännetecknas av frodig vegetation och grönska mitt i öknen. Det är en kontrastrik upplevelse att uppleva denna frodighet mitt i ökenmiljön.

Läs mer här.

En liten översikt med evenemang från våra kunder: 

Oman:

Saudiarabien:

Sint Maarten / St. Martin:

Tampa Bay 


Om United Spirit Nordic

Som ett representationskontor är vårt mål att inspirera människor att resa. Genom PR, försäljningsaktiviteter och marknadsföring hjälper vi globala varumärken inom t.ex. turism, hotell, livsstil och luftfart att uppnå sina mål. Genom proaktiva tillvägagångssätt, baserat på år av praktisk erfarenhet, lyfter vi fram kundernas fördelar, stärker deras rykte och förbättrar deras försäljning. Den nordiska resebranschen är vår specialitet. Vi skapar förbindelser mellan våra kunder och den nordiska resebranschen, resemedier och influencer. Vårt huvudkontor finns i Köpenhamn, Norden är vårt hem och Världen är vår lekplats.


Kontaktpersoner

Lotte Kühn Laugesen
PR Executive
Lotte Kühn Laugesen