2023-06-29 12:06Pressmeddelande

Pressnyheter från United Spirit Nordic

Sommaren har kommit till Sverige, och här på United Spirit Nordic njuter vi av värmen och de långa, ljusa dagarna som vi har turen att ha här uppe i norden.  Många har redan planerat och packat för sin sommarsemesterresa, medan andra stannar och njuter av den svenska sommaren och väntar med sin utlandssemester.

Men en sak är säker: vi älskar att resa.

Vi vill alla ha den dos av D-vitamin och livsglädje som en resa till solen och värmen kan ge oss - särskilt när kylan och mörkret återvänder. De flesta nordbor har dock ett rykte om sig att också vilja ha något kulturellt autentiskt under sina resor. Vi föredrar också att ha ett rent samvete - klimatmässigt, vill säga. Därfför har vi har sammanställt en samling unika reseupplevelser och nyheter med det i åtanke. Trevlig läsning!

Oman:

En av de största och mest lovande destinationerna i Mellanöstern är Oman. Med kulturskatter som Muscat och fenomenala naturupplevelser har Oman allt. Nu har världens längsta zipline över vatten öppnat i Khasab - på Musandam, en halvö som är skild från resten av Oman, norr om Förenade Arabemiraten.

Den 1800 meter långa linbanan är ytterligare ett spännande tillskott till den lilla staden, som redan lockar besökare tack vare sitt vackra bergslandskap. Staden är känd för sina seglingsturer i unika träfartyg - de traditionella dhows, som tar med besökarna på en upptäcktsfärd i de dramatiska fjordarna.

Oman: Lyx med gott samvete

Men Oman är mycket mer än vilda ziplining-turer - ett område som måste besökas är Zighy Bay, som ligger i motsatt ände av Musandam-halvön. Vid foten av bergen och alldeles intill det smaragdgröna vattnet i Hormuzsundet - den smala sträcka som sammanlänkar Persiska viken med Omanbukten – hittar man lyxresorten Six Senses Zighy Bay. 

Denna resort är sinnebilden för lyx, men med gott samvete. De har gjort ett enormt åtagande för hållbarhet och kan idag skryta med att de återvinner 80% av allt organiskt avfall och glasavfall, producerar sina egna vattenflaskor via omvänd osmos - en process som filtrerar vatten med hjälp av ett ultrafint membran. Det saltvatten som avskiljs i processen används i anläggningens saltvattenpool. 

År 2022 hade de dessutom eliminerat 80 % av all engångsplast och sparat 30 % på el jämfört med anläggningens första verksamhetsår. Så det finns ett fokus på det faktum att lyx inte ska ske på bekostnad av miljön, vilket är ett mycket intressant ämne att lära sig mer om, och det finns gott om möjligheter att göra det under en vistelse där. Läs mer om Six Senses Zighby Bay här

VIVA Cruises:

VIVA Cruises seglar vidare på de europeiska floderna. De bygger sina egna fartyg och som vi kommunicerade nyligen att de har lagt till ytterligare ett fartyg till sin flotta. Den lyxiga VIVA TWO, som innehåller allt när det gäller att ha möjligheten  att njuta för både kropp och själ.

Vill du gå på spa eller till fitnesscentret, sola på däck eller njuta av en cocktail eller ett glas vin medan du tyst glider fram på floden. VIVA TWO är designad för att uppfylla varje gästs önskemål. 

VIVA Cruises representerar en form av resande som verkligen har blivit populär. Flodkryssningar är inte bara mindre och mer hållbara än havskryssningar, utan det finns också stora fördelar med att resa på floden i stället för över Atlanten. Du kan läsa mer om VIVA's engagemang för hållbarhet här

Du kommer att kunna sätta fötterna på fast mark varje dag och utforska en ny stad - och kanske till och med ett nytt land. Faktum är att efterfrågan är så stor att VIVA redan har meddelat att de kommer att lansera ett tredje fartyg i september 2024 - VIVA ENJOY. Läs mer om detta här.

Sint Maarten - Känn dig fri i SXM🌈

Denna månad är det pridemånad (#pridemonth) och Sint Maarten Tourist Bureau har tagit tillfället i akt att än en gång förklara att alla HBTQ+-grupper är mer än välkomna på ön.

Detta initiativ är viktigt och uppskattat, vilket framgår av kommentarerna på Facebook. Karibien har ett rykte om sig att vara homofobiskt och den föråldrade och diskriminerande kulturen är i stort behov av en förändring. 

Sint Maarten visar vägen i Karibien som förespråkare för mångfald och acceptans av alla minoriteter, inklusive HBTQ+-samhällen - och inte bara för turiständamål. Politiskt görs också stora framsteg, och ett av öns politiska partier leds för första gången av en öppen medlem av HBTQ+-samhället, Melissa Gumps.

Som en person från HBTQ+-samhället finns det alltså en möjlighet att besöka och uppleva skönheten på en karibisk ö och känna sig trygg, respekterad och uppmuntrad att leva ut sitt sanna jag. Det tackar vi Sint Maarten för!

Du kan läsa blogginlägget här där Teraj Allen och hans partner Barry berättar om sin upplevelse på ön. Om du scrollar hela vägen ner kan du också se ett videoklipp från deras resa, som avslutas med en intervju med Melissa Gumps.

Nu när du vet det blir deras hashtag #Feelfreeinsxm ännu mer meningsfull, eller hur?

St. Martin:

St. Martin - den vänliga ön i Franska Karibien, är känd som Karibiens kulinariska huvudstad. Om du besöker önationen som en foodie, se då till att stanna till vid Grand Case, den plats som gav ön titeln. Här på Grand Case Boulevard ligger flera exklusiva restauranger där du njuter av solnedgången över havet och den vackraste sandstranden som granne.  

BluePelicanBoatCharter_SXM_©ClémentLouineau_22

Restaurang Les Oliviers på 101 Grand Case Boulevard är ett utmärkt val för foodies som vill njuta av nyfångad fisk eller skaldjur - vad sägs om hummer direkt från tanken? Ägarna kommer från Provence-regionen i Frankrike och det märks.

Menyn är starkt inspirerad av det sydfranska köket, men med en antydan till tropiska smaker i flera rätter. Till exempel rostad ananas med rosmarin och kokosglass som en utsökt dessert, eller varför inte en fransk toast flamberad i rom - bara för att du inte ska glömma att du är i Karibien!

Ett annat förslag är att gå till La Villa Hibiscus på Mont Vernon. Kocken Bastian, som utbildats i Frankrike av flera Michelin-kockar, skapar fantastiska rätter som alltid överraskar och fascinerar, både när det gäller smaken som presentation av rätterna. 

Förutom de många bra restaurangerna på St Martin finns det också en hel del street food av hög kvalitet. Det är en speciell tradition på St Martin att äta på Lolos, som matstånden, särskilt i Grand Case och huvudstaden Marigot, kallas. Lolos är täckta matmarknader med klassiska picknickbord och det finns flera olika Lolos som serverar traditionella kreolska rätter, särskilt nyfångad fisk och skaldjur.

Om du vill prova något lokalt och autentiskt kan du prova Johnny Cakes, eller Journey Cakes som de också kallas. Detta stekta bröd är en del av vardagslivet på St Martin och avnjuts ofta med saltad fisk eller andra fyllningar.

Namnet Journey Cakes tros komma från dess syfte - de är lätta att ta med sig eftersom det inte torkar ut eller går sönder i väskan - och är därför bra att resa med - därav "Journey Cakes". Språkforskare tror att namnet har ändrats till Johnny Cakes med tiden. En annan teori är att det kommer från "Janiken", som betyder majsbröd på ett av de inhemska språken i Amerika.

Sint Maarten 

En annan lokal specialitet är Guava Berry Rum - en dryck gjord på sockerrör och guavabär. Guavabären växer vilt på kullarna centralt på ön och måste plockas och användas under den mycket korta period då de är mogna.

Därför brygger man stora mängder guavabärsrom en gång om året , alla på ön hjälper till och varje hushåll sparar flaskor till olika högtider. Lokala invånare har som tradition att njuta av guavabärsrom, särskilt vid jul, men även vid andra högtider under året.

 Du kan besöka Guavaberry Emporium på Frontstreet i huvudstaden Phillipsburg, det globala huvudkontoret för Guavaberry Company, där Guava Berry Rum bryggs.  

Cederhuset är ett lokalt landmärke och något av en legend. Det är byggt på en gammal synagoga som övergavs omkring 1781 och sedan dess har använts som guvernörens hem.

Sint Maarten, erbjuder också fantastiska upplevelser när det gäller gastronomi och, inte minst, nattliv. Bamboo House i Simpson Bay har till exempel under de senaste 15 åren varit känd för att ha den bästa sushin på ön - sushi som de kallar "NY Style sushi med en karibisk twist". 

Förutom restaurangens utsökta asiatiska meny gör Bamboo House också läckra, uppfriskande cocktails och är regelbundet värd för olika typer av evenemang - till exempel romprovningar (ett måste i Karibien), konserter med lokala artister och till och med barnvänliga evenemang som deras mors dag-firande. Bland de artister som uppträder här finns dansare, musiker, eldjonglörer och många fler. 

Bamboo House vet verkligen hur man ordnar en fest, ta en titt på deras webbplats för att se videor och bilder av de oförglömliga uppleverserna de skapar.

Tampa Bay

I Tampa Bay är det nu möjligt att spara upp till 54% genom att köpa ett Tampa Bay City Pass, som ger dig tillgång till Busch Gardens Tampa Bay, The Florida Aquarium, ZooTampa vid Lowry Park och ytterligare 2 valfria attraktioner, som du kan se mera om på deras webbplats

Zoo Tampa at Lowry Park

Det är väl värt att köpa City Pass, inte minst eftersom du har hela 9 dagar på dig att använda det från den dag du besöker den första attraktionen – så gott om tid att utforska varje attraktion i lugn och ro - även med några dagars mellanrum. Läs mer om City Pass här.

Om du vill besöka flera attraktioner på en och samma dag är det också möjligt, eftersom Tampa Bay har en bra infrastruktur och transportmedel som gör det till ett nöje att ta sig runt.

Till skillnad från de flesta andra platser i USA är Tampa Bay mycket fotgängarvänligt, vilket gör livet mycket enklare och roligare! Vem skulle inte vilja slippa besväret med att få in alla i bilen och spänna fast sig för varje liten utflykt eller restaurangbesök - särskilt om man reser med barn? För att inte tala om stressen att köra hem efter middagen? 

Prova att utforska den 4,2 kilometer långa Tampa Bay Riverwalk längs Hillsborough River.  Tampa Bay Riverwalk är perfekt för löpning, cykling eller bara promenader (man kan åka skridskor också), medan man njuter av utsikten över floden, Tampa Bays skyline och frånvaron av bilar och trafik. Dessutom ligger många sevärdheter och restauranger längs flodstranden - så perfekt!

I Tampa Bay kan du hoppa på den kostnadsfria spårvagnen TECO Line som slingrar sig genom gatorna i centrum, Channel District och historiska Ybor City! Det här är ett bekvämt sätt att se Tampa Bay - spårvagnen går 7 dagar i veckan med 11 stopp längs rutten. Spårvagnen är en kopia av de historiska spårvagnar som brukade vara en del av gatubilden i Tampa Bay.

Du kan också hoppa ombord på de berömda Pirate Water Taxis. Med 17 hållplatser i Downtown, Channel Side District och Davis Island är det ett roligt och unikt sätt att ta sig runt. Det är också möjligt att köpa ett dagspass, liknande hop-on-hop-off-konceptet.

Vill du lära dig mer om Tampa Bay som den ultimata destinationen kan du nu anmäla dig till Tampa Bay Travel Agent Academy och bli en Tampa Bay-specialist.

Sydafrika  

Sist men inte minst vill vi nämna Sydafrika som ett unikt och spännande resmål. Efter pandemilåsningen har turistnäringen verkligen börjat blomstra igen, inte minst tack vare turistbyråns kampanj "Live Again", som fokuserar på exakt den typ av resor som vi älskar här i norr - att vara aktiva, samtidigt som vi saktar ner dagsrytmen, kanske till och med unnar oss lite wellness och naturligtvis kryddat med autentiska upplevelser, som Sydafrika med sin unika natur och spännande kultur har gott om.  

Som något helt nytt erbjuder turistbyrån nu Lekker Local Tips - (Lekker översätts till ungefär samma betydelse på svenska – läckert, utsökt). Konceptet är ganska enkelt: lokalbefolkningen har delat med sig av några av sina favoritaktiviteter i sin hemstad, och som resenär kan du ta kontakt och prova en upplevelse "som en lokalbo". 

Det kan vara allt från en cykeltur, en romantisk kväll under bar himmel, besök i naturreservat, bergsklättring, besök på nya hippa matställen och mycket, mycket mer. Ta en titt själv och hitta en upplevelse som tilltalar dig.  

Om du vill höra mer om ett resmål, eller om du behöver material och högupplösta bilder till en artikel - skriv till Lotte.Om United Spirit Nordic

Som ett representationskontor är vårt mål att inspirera människor att resa. Genom PR, försäljningsaktiviteter och marknadsföring hjälper vi globala varumärken inom t.ex. turism, hotell, livsstil och luftfart att uppnå sina mål. Genom proaktiva tillvägagångssätt, baserat på år av praktisk erfarenhet, lyfter vi fram kundernas fördelar, stärker deras rykte och förbättrar deras försäljning. Den nordiska resebranschen är vår specialitet. Vi skapar förbindelser mellan våra kunder och den nordiska resebranschen, resemedier och influencer. Vårt huvudkontor finns i Köpenhamn, Norden är vårt hem och Världen är vår lekplats.


Kontaktpersoner

Christine Engen
CEO & Creative Director
Christine Engen
Lotte Kühn Laugesen
PR Executive
Lotte Kühn Laugesen