2022-04-12 10:49Pressemelding

Reisenyheter fra United Spirit Nordic

Jakes Octopussy Bungalow, JamaicaJakes Octopussy Bungalow, Jamaica

Flere land fjerner nå kravet om negativ PCR test ved ankomst, forutsatt at du er ferdig vaksinert med enten 2 eller 3 doser. Det gjør reisen ikke bare billigere, men også enklere. Et papir mindre å tenke på, eller app som skal vises frem, og et skritt nærmere en normalitet for oss reisende.

Vi har vært ute på reise her også. Christine var en svipptur til Jamaica i fjor høst og fikk se mer eller mindre hele øya. Og her i forrige uke så fikk hun oppleve en liten bit av Saudi Arabia. Det er et stort land, og krever enten flere reiser eller lengre tid i landet. Men det var en opplevelse som var positivt annerledes enn forventet. Vennlige, imøtekommende folk, enestående natur og historie i Alula, og en positiv opplevelse i Jeddah med besøk på Beach Club og i gamlebyen. En autentisk arabisk opplevelse på den positive måten.

Og Patrick har akkurat kommet hjem fra Oman. Et mindre land, men med store opplevelser; fra delfiner i havet til stjerneklar himmel i ørken og enestående fjellområder hvor du kan vandre, klatre og utfordre både deg selv og naturen. I Oman kan du få det hele på en uke.

Her kommer så noen oppdateringer fra våre destinasjoner som vi håper du kan inspireres av.

Jamaica feirer 60 år og har fjernet nesten alle restriksjoner på øya

I år feirer Jamaica 60 år som selvstendig nasjon. Det vil være flere aktiviteter spredt over hele året med alt fra musikk, mat og kulturelle arrangement. Den store dagen er på selvstendighetsdagen den 6. august, hvor Jamaica feirer de ble selvstendig fra Storbritannia. På denne dagen kan du oppleve Jamaica Festival, hvor du har en stor parade med tradisjonell musikk, World Reggae Dance finale og mange flere arrangementer.

Jamaica har også oppdatert sine innreiseregler og lettet på restriksjonene på øya. Fra 1 mars så behøver du ikke lenger å fylle i innreiseskjema. Alt du behøver er en negativ antigen test eller PCR test tatt 3 dager før reisen, uansett vaksinestatus. Barn under 12 behøver ikke vise negativ test. De har også fjernet turistkorridorene, og alle kan nå bevege seg fritt på hele øya så lenge de overholder reglene om sosial avstand og munnbind hvor det kreves.

www.visitjamaica.com

 

Hotel Karibuni, St.Martin

Hotel Karibuni, St.Martin

St Martin introduserer ny nettside og samtidig letter restriksjonene for turister på øya

Saint Martin's turistkontor lanserer nå sin nye, oppdaterte nettside for å øke sin synlighet og styrke den generelle tilstedeværelsen i markedet. Samtidig så endrer de innreisereglene så personer som er ferdigvaksinerte med booster kan reise inn uten å vise frem negativ PCR test. Personer som har blitt friske av Covid-19 (inntil 9 måneder etter smitte) vil også få komme inn i landet uten å kreve en test. Kravet om munnbind på offentlige steder fjernes.

Lanseringen av den nye nettsiden er en del av Saint Martins kommunikasjonsstrategi. Den vil være tilgjengelig på fire språk (engelsk, fransk, spansk og portugisisk) med et stort utvalg bilder fra øya som gir en enestående brukeropplevelse. Nettsiden tilbyr en praktisk guide fylt med nyttig informasjon som kan hjelpe besøkende med å forberede turen, ned til de minste detaljene.

www.st-martin.org

 

 

Maraya, Alula

Maraya, Alula

Saudi Arabia fjerner kravet om PCR test ved ankomst.

Saudi Arabia letter nå på alle restriksjoner hvor de har klart å vaksinere nesten hele befolkningen, 99% av alle over 12 år er ferdigvaksinert. Ved innreise behøver du ikke lenger en PCR-test, de har fjernet listen med røde land og regler om sosial avstand er fjernet i hele landet inkludert Mekka og Medina. Munnbind skal kun brukes innendørs på offentlige steder.

Når du søker om turistvisa så betaler du en mindre avgift for en sykdomsforsikring for Covid-19, så både Visa og forsikring vil koste ca. NOK 280. Turistvisa kan nordmenn lett få gjennom e-visa portalen og normalt tar prosessen maks 30 min.

https://www.visitsaudi.com/en

 

Oman kystlinje

Enklere å reise til Oman igjen

Kravet om PCR test er fjernet for alle som er ferdigvaksinerte, munnbind er kun obligatorisk på innendørs offentlige steder og hotellene operer igjen med 100% kapasitet. Oman er igjen tilgjengelig for alle. Det er enkelt å fly med enten Emirates eller Qatar Airlines som har gode avganger og kun et stop på vei til Muscat eller Salalah.

Desert nights camp, Oman

Desert nights camp, Oman

Oman er et land med flere fasetter – visste du at du kunne fjellklatre, kjøre offroad i jeeps, gå på fjelltur, sykle mountainbike i fjellet, grottevandring, brettpadling, paragliding, golf, kamelridning og campe, alt sammen i Oman. En av våre favoritter er overnatte ute i ørken, i teltcamps. Et par netter i Wahiba Sands ørkenen sammen med et par overnattinger i Hajarfjellene er den ultimative Oman tur, og hvor du så avslutter turen i Muscat på The Chedi Muscat.

www.hudhudtravel.com

www.experienceoman.com

www.ghmhotels.com/en/muscat/

 

MS Seaventure

MS Seaventure

VIVA Cruises starter opp med ekspedisjonscruise i Nordsjøen og Grønland.

VIVA Cruises starter 2022 med nye program for ekspedisjonsskipet SEAVENTURE. Fra april til oktober vil skipet seile på flere ruter i nordlige og vestlige Europa og et par arktiske reiseruter er på programmet. «Coastal Magic» er et 7 netters cruise som går fra Dublin, langs kysten og til Edinburgh. Den fortsetter så videre til Norden, og vil ha ruter som inkluderer Spitsbergen. Høydepunktet er nok «Eternal Ice of the Arctic» - en 24 dagers seilrute som går fra Bremerhaven via Shetlandsøyene, nordlige Skottland og så til Grønland. Gjestene vil kunne oppleve alt fra imponerende breer og isberg i Diskobukta, til spotte knølhvaler, vågehvaler og finnhvaler om sommeren. «Beauty of Scandinavia» vil seile til noen av de vakreste byene her i Norden som Oslo, Gøteborg og København. En av de siste program er en 22 dagers tur fra Bremerhaven langs med franske, spanske og portugisiske kysten ned til Kanariøyene hvor turen ender i Santa Cruz de Tenerife.

Når du seiler med VIVA Cruises, så behøver du ikke en negativ PCR test når du sjekker inn om du er ferdigvaksinert, dvs du har to vaksiner og en booster, eller hatt covid-19 og blitt frisk igjen. Om du ikke har det så må du ha en negativ antigen test 24 timer innen du går ombord. Reglene finnes på hjemmesiden og oppdateres løpende.

www.viva-cruises.com/en


Om United Spirit Nordic

Som representasjonsfirma er målet vårt å inspirere folk til å reise. Gjennom PR, salg og markedsføring hjelper vi globale merkevarer innen turisme, hotell, livsstil og flybransje til å nå dette målet. Vi er tilhenger av proaktive, praktiske metoder samlet fra flere års erfaring, som vi bruker til å løfte frem dine sterke sider, forbedre ditt omdømme og øke salget i virksomheten din. Det nordiske reisemarkedet er vår spesialitet. Vi skaper forbindelser mellom våre kunder og den nordiske reisebransje, reisemedier og influencers. Vårt hovedkontor er i København, Norden er vårt hjem, og verden er vår lekeplass.


Kontaktpersoner

Christine Engen
CEO & Creative Director
Christine Engen