2022-07-28 08:00Persbericht

Nieuw: De Samyang AF 85mm F1.4 FE II voor de Sony E-mount

Transcontinenta B.V., distributeur voor Samyang in de BeNeLux, introduceert de 2e generatie van Samyang's populairste objectief: de Samyang AF 85mm F1.4 FE II voor Sony E-mount camera's. 

Samyang Optics viert dit jaar zijn 50-jarig jubileum. Om deze mijlpaal te vieren introduceert het bedrijf de tweede generatie van verschillende populaire AF-objectieven. Samyang heeft de techniek en kennis die zij door de jaren heen vergaard heeft namelijk gebruikt om de prestaties van deze nieuwe generatie objectieven flink te verbeteren. De AF 50mm F1.4 FE II en AF 35mm F1.4 FE II werden eerder al geïntroduceerd en nu is ook de AF 85mm F1.4 FE aan de beurt, een objectief dat sinds 2016 zeer geliefd is bij Sony fotografen.

Uitstekende beeldkwaliteit en een uniek Bokeh

De 4 HR (Hoge Refracte) en 1 ED (Extra lage dispersie) elementen van deze nieuwe AF 85mm F1.4 FE II zorgen voor een buitengewoon mooi contrast en waanzinnige detailweergave. De scherpte in het midden van het beeld is zelfs beter dan concurrerende objectieven met een vergelijkbaar bereik en dezelfde lichtsterkte. Samyang’s geavanceerde coating zorgt voor haarscherp beeld in zelfs de meest uitdagende lichtomstandigheden. De coating op de AF 85mm F1.4 FE II zorgt ook voor een verbeterde Color Contribution Index (CCI), wat betekent dat kleuren zo natuurlijk mogelijk worden weergegeven. Hier houdt de verbetering in beeldkwaliteit niet op. De AF 85mm F1.4 FE II is het enige objectief met FE-vatting waar geen asferisch element in zit. Asferische elementen worden gebruikt om optische prestaties te verbeteren maar hebben als nadeel dat er ‘uienringen’ in de achtergrond onscherpte, oftewel bokeh, zichtbaar worden. Door geen gebruik te maken van deze elementen is de bokeh rustig, zacht en dromerig.

Geoptimaliseerd voor foto- én videografie

De AF 85mm F1.4 FE II is voorzien van Samyang’s lineaire Stepping Motor (STM). Deze heeft het vermogen om snelle, precieze en stille autofocus en autofocus tracking mogelijk te maken. Zo haal je het meeste uit de geavanceerde autofocus functies die een Sony E-Mount camera biedt. In tegenstelling tot de eerste AF 85mm F1.4 FE, is deze nieuwe AF 85mm F1.4 FE II niet alleen geoptimaliseerd voor fotografie, maar ook voor video. De STM autofocus is stil en geeft geen vibratie. Autofocus tracking van onderwerpen gaat snel en vloeiend met minimale focus breathing. De Samyang AF 85mm F1.4 FE II biedt dan ook zowel fotografen als filmmakers nog meer controle over hun scherpte.

Verbeterd gebruiksgemak

Het gebruiksgemak van de Samyang AF 85mm F1.4 FE II is ook verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. Dit nieuwe objectief heeft een programmeerbare ‘Focus hold’ knop en Custom Switch. Met de Focus Hold knop vergrendel je de AF-scherpstelling op de automatisch ingestelde afstand. Via het menu van de Sony camera, is het ook mogelijk om andere functies, zoals bijvoorbeeld Eye-AF toe te wijzen aan de Focus Hold knop. De Custom Switch staat standaard geprogrammeerd om het diafragma van het objectief in te kunnen stellen. Wanneer je in autofocus-stand fotografeert of filmt, kun je na het overhalen van de Custom Switch, het diafragma aanpassen met de scherpstelring. Met de Samyang Lens Station kun je ook andere functies aan deze Switch toewijzen. Dit nieuwe objectief voldoet aan de strenge eisen die professionele foto- en videografen aan hun objectieven stellen. Zowel op het gebied van beeldkwaliteit als gebruiksgemak. 

Unieke eigenschappen
  • Weegt slechts 509 gram

  • Uitstekende optische prestaties

  • Prachtige bokeh dankzij het weglaten van asferische elementen

  • Snelle en stille autofocus voor foto- en videografie

  • Focus Hold button

  • Custom-Switch

  • Korte minimale scherpstelafstand van 0.85m voor prachtige close-up opnamen

Prijs en beschikbaarheid

De Samyang AF 85mm F1.4 FE II is vanaf nu verkrijgbaar bij de officiële Samyang dealers in de Benelux. De adviesprijs is € 799,99 inclusief btw. Voor een geautoriseerde dealer ga naar: www.samyangbenelux.com/dealers 
Onderwerpen: Photo Video

Over Transcontinenta B.V.

Transcontinenta BV is een value-added distributeur voor Nederland, België en Luxemburg en maakt als dochteronderneming deel uit van de Transcontinenta Group, gevestigd in Nieuw-Vennep, Nederland, nabij de luchthaven Schiphol. De Transcontinenta Group is een particuliere onderneming die oorspronkelijk in 1992 in Nederland is opgericht met eigen vestigingen in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Met passie distribueren wij bekende merken op het gebied van foto, video, sport optics en mobiele connectiviteit. Het brede scala aan merken en producten dat wij vertegenwoordigen, stelt ons in staat ze in een groot aantal markten te positioneren. Van de beginnende amateur, professionele fotostudio tot musea en overheid.


Contacts

Rob van Keulen
NEWSROOM MANAGER
Rob van Keulen