2019-09-28 17:45Pressmeddelande

Sandra och Ichi vann i debuten

Sandra Dahlin. Fotograf: Filip JenåSandra Dahlin. Fotograf: Filip Jenå

Tre svenskar toppade Grand Prix Special i Saab International Grand Prix. Överst på prispallen stod en debutant: Sandra Dahlin på sitt fina sto Ichi.

Som femtonårig köpte Sandra Dahlin en lott i Scandinavium och det visade sig vara en riktig vinstlott. Det blev stoet Dynastie (F.2) (SWB) som efter en skada betäcktes med hingsten Bocelli. Resultatet blev Ichi som Sandra Dahlin nu vann Grand Prix Special på.

-Jag kan inte fatta det, jag har fortfarande inte landat, sa Sandra efter segern.

Sandra slutade på 73,255% och på andraplats kom Tinne Vilhelmsson-Silfvén och trea var Denise Ljungkvist.  Ichi är en egen uppfödning som Sandra själv utbildat. Sandra är för övrigt gammal Flyingestipendiat och utbildade sig på Flyinge för Bo Jenå och Susanne Gielen.

-Detta var vår första Grand Prix Special, det är en helt fantastisk häst, sa Sandra Dahlin.

I dagens första internationella Grand Prix var det också en svensk som vann, 19-åriga Evelina Söderström på 21-åriga Weihenstephaner.

- I fjol vann vi alla tre klasser vi ställde upp i här på Flyinge. Vi brukar vinna på hösten. På sommaren verkar han inte gilla värmen och på våren är han för pigg. Hösten är perfekt, sa Evelina Söderström

I Intermediaire I vann danskan Anne Troensegaard och bästa svensk var  Stefan Jansson på Zidney.  


Om Swedish Warmblood Association

SWB är en rikstäckande avelsorganisation med syfte att stödja och utveckla avel, uppfödning, utbildning och marknadsföring av svenska varmblodiga hästar. Swedish Warmblood är internationellt konkurrenskraftiga i hoppning, dressyr och fälttävlan. Svenska varmblod i världsklass produceras av våra SWB -uppfödare. De står för en lång tradition av naturlig och hållbar avel av moderna rid- och sporthästar.