2019-09-27 16:18Pressmeddelande

Danskt i topp och en nytänd svensk ung stjärna

Amanda Lindholm med tränaren Kristian von Krusenstierna. Fotograf: PhotobyFilipJenaAmanda Lindholm med tränaren Kristian von Krusenstierna. Fotograf: PhotobyFilipJena

Amanda Lindholm, 16, gjorde sin internationella debut på Flyinge i torsdags och vann juniorklassen i Saab International Grand Prix. Idag visade hon att det inte var en engångsföreteelse och vann igen.

-Vi var lite osäkra när vi åkte till Flyinge. Min häst är fortfarande lite svag i sin form men domarna verkar ha gillat det dem såg, sa en glad Amanda Lindholm efter segern med Rozette.

Amanda segrade på 70,43% och fick extra bra betyg för sin sits och position.
- De är så klart väldigt kul när det går bra, då får man extra energi för att satsa vidare, sa Amanda.

På söndag rider junioren küren och frågan om det blir seger igen återstår.

I dagens övriga internationella klasser var det mycket danskt, Linde Miller Danielsen i U25 klassen, Michael Sogaard i Prix St Georg och Carina Cassoe Krüth i dagens högsta klass, Grand Prix. Bästa svensk i de seniora klasserna var Tinne Vilhelmsson-Silfven som red den nya stjärnan Etoine. Tinne blev andraplacerad på 71,369% och klassen var Etoines debut i internationell Grand Prix.

-Jag är jättenöjd med min andra plats. Jag är verkligen förtjust i Etoine, han har många styrkor som en fin piaff och passage och han är en väldigt rolig häst att jobba med, sa Tinne Vilhelmsson-Silfven.

Upplägget på SWB Equestrian Weeks är helt nytt för 2019. För första gången kombinerar man Saab International Grand Prix med unghästtävlingen Breeders Trophy i dressyr. Nästa vecka sker motsvarande på hoppningen.

- Jag tycker verkligen det är ett bra upplägg. Det är utvecklande för både unga hästar och unga ryttare.

Utöver tävlingen avgörs även Elitauktioner, den första, för dressyrhästar, kommer att arrangeras redan på fredagkvällen.

-Jag kommer att gå, vem vet, kanske jag köper något, sa Tinne Vilhelmsson-Silfven med ett leende.


Om Swedish Warmblood Association

SWB är en rikstäckande avelsorganisation med syfte att stödja och utveckla avel, uppfödning, utbildning och marknadsföring av svenska varmblodiga hästar. Swedish Warmblood är internationellt konkurrenskraftiga i hoppning, dressyr och fälttävlan. Svenska varmblod i världsklass produceras av våra SWB -uppfödare. De står för en lång tradition av naturlig och hållbar avel av moderna rid- och sporthästar.