2019-09-26 17:26Pressmeddelande

Vita första Breeders Trophy segraren

PhotonyfilipjenaMoa Halling, Lena Nyström och Carl-Johan Persson, glada ägare och uppfödare till stoet Vita (SWB). Ryttaren Camilla Axelsson startade var fjärde häst i treårsfinalen och var redan på nästa rygg när bilden togs. Photonyfilipjena

Var fjärde häst i Breeders Trophy finalen för treåriga hästar hade hippologen Camilla Axelsson på ryggen. Det var med kvalité som Axelsson visade upp hästarna. Hon tog de fyra topplaceringarna och vann gjorde Vita (SWB)  e. Glamourdale – Boceli uppfödd av Lena Nyström och Stuteri Stubbäng, ägd av Moa Halling.

- Helt fantastiskt, jag hade inte riktigt tänkt mig detta när jag åkte hit idag, sa Lena Nyström som fött upp stoet tillsammans med Stuteri Stubbäng.

Stuteri Stubbäng som består av Carl-Johan Persson delar dessutom ut ett stipendium till bästa hästs uppfödare. Stipendiet är på 20 000 kronor och delas ut i alla fem årsklasser.
- Jag delar ut det för att jag vill stötta svenska dressyruppfödare. Nu går det till Lena, det är hon som gjort jobbet, sa en glad Carl-Johan Persson.

Moa Halling var naturligtvis glad för sin fina häst.
- Det är en smart och intelligent häst. Nu ska hon flytta hem till mig och i framtiden ska vi förhoppningsvis kunna tävla tillsammans, sa Moa Halling.

Resultat


Om Swedish Warmblood Association

SWB är en rikstäckande avelsorganisation med syfte att stödja och utveckla avel, uppfödning, utbildning och marknadsföring av svenska varmblodiga hästar. Swedish Warmblood är internationellt konkurrenskraftiga i hoppning, dressyr och fälttävlan. Svenska varmblod i världsklass produceras av våra SWB -uppfödare. De står för en lång tradition av naturlig och hållbar avel av moderna rid- och sporthästar.