2023-07-06 08:00Pressmeddelande

Sweef välkomnar Happy Fluffy Cloud till familjen

Sweef förvärvar Happy Fluffy CloudSweef förvärvar Happy Fluffy Cloud

Den svenska tillverkaren av premium-duntäcken, Happy Fluffy Cloud, har nu förvärvats av möbelföretaget Sweef. Happy Fluffy Cloud, känt för att erbjuda "Jordens fluffigaste täcke", kommer numera att ingå i Sweef-familjen. Företaget köps till 100% av grundarna Martin Åqvist och Stina Barkow.

Happy Fluffy Cloud grundades år 2020 med en tydlig affärsidé om att erbjuda exceptionellt fluffiga duntäcken, unika på den nordiska marknaden. Företaget växte fram från avsaknaden av utbudet för riktigt stora duntäcken, utan sydda fickor eller kanaler. Försäljningen sker idag huvudsakligen genom den egna e-handeln happyfluffycloud.com samt via ett antal utvalda återförsäljare. Täckena erbjuds inom premiumsegmentet med ett fåtal nischade produkter, inklusive singeltäcke, dubbeltäcke samt ett tunnare och svalare sommartäcke.

Vi startade Happy Fluffy Cloud med drömmen om att erbjuda jordens fluffigaste täcke till alla som älskar sömn och fluffig bäddning, precis som vi. Vår lilla molnfabrik har varit lönsam från starten 2020. När Sweef knackade på i våras var vi inte till salu men efter dialog och eftertanke tror vi detta är en superchans för Happy Fluffy Cloud att växa. Med Sweefs muskler, sortiment och närvaro kan ännu fler ta del av vår fluffiga gospel, berättar Stina Barkow, grundare.

Happy Fluffy Cloud är en molnfabrik med en hisspitch så enkel att många kan den om vi så väcks mitt i natten: Jordens fluffigaste täcke. Produktionen av klassiska dunbolster i skandinavisk tappning uppstod i saknaden av riktigt stora täcken. Vi mindes dem från 80-talets alpresor: bolster stora som kuddar. De fanns dock inte att köpa någonstans, så vi tog saken i egna händer och startade produktionen på en liten familjeägd fabrik i Italien, tillägger Martin Åqvist, grundare. 

Happy Fluffy Cloud har på kort tid byggt upp en stark fanbase och kallas "Kändisarnas favorittäcke". Nära kundfokus, lättsam tonalitet och stark företagskultur är viktiga grundstenar som gör transformationen självklar och enkel. Förvärvet går dessutom i linje med Sweef fortsatta expansion digitalt och relansering av nytt sängsorimentet.

Detta är Sweefs första förvärv under en mycket spännande tid då vi expanderar med en ny digital plattform och breddar vårt produktsortiment genom en uppdaterad sängkollektion. Men Happyflyffycloud.com får vi en ny kanal där vi kan sälja till fler marknader och delvis nya kunder. Vi kan även låta en del av produkterna säljas av Sweef. Sweef har redan en närvaro i Norge och Tyskland och de länderna kommer att älska jordens fluffigaste täcken, säger Ludvig Ungewitter, VD på Sweef.

Expertisen inom tillverkning av förstklassiga duntäcken kompletterar Sweefs befintliga utbud av premium-soffor och -sängar. Genom att gå samman utökas samlingen av högkvalitativa heminredningsprodukter som ger kunder möjlighet att skapa rum som utstrålar både komfort och stil – eller snarare, mer fluff åt folket!

Värdet att jacka in i Sweefs ekosystem är solklart för alla. Vi är så imponerade av vad Ludvig och Emma skapat med Sweef, och våra varumärken liknar redan varandra i formspråk och tilltal. Här finns självklara synergier som kan accelerera vår dröm om att Jordens fluffigaste täcke får globalt gehör, avslutar Martin Åqvist.

 Om Sweef Furniture | Sverige

Sweef är en e-handel som gjorde entré på marknaden 2011. Målet är att genom en effektiv logistik och fokus på utvalda modeller kunna sälja kvalitetsmöbler till schyssta priser. Merparten tillverkas på beställning i kundens unika stil där vi låter inredningsdrömmar blomma ut tack vare 100-tals färg- och materialval. Sweef finns på marknader i Sverige, Norge och Tyskland med en omsättning på 217 miljoner år 2022. Sweef är sedan 2021 en del av riskkapitalbolaget eEquity.


Kontaktpersoner

 Linda Fernell
PR Manager
Linda Fernell