2023-05-30 11:00Pressmeddelande

Zzzzweef presenterar ny sängkollektion

Zebran i Solemio, Grön 14
med Ribbad sänggavelZebran i Solemio, Grön 14 med Ribbad sänggavel

Sweefs mål har alltid varit att förverkliga drömmöbler. Nu har turen kommit till sovrummet i och med lanseringen av en helt ny sängkollektion med förstklassig komfort inom ett mer tekniskt möbelområde. Det i kombination med hundratals material- och tygval gör modellerna unika. 

De nya sängmodellerna är framtagna med många mjuka lager av kärlek och kvalité och erbjuder mängder av valmöjligheter. Precis som sofforna kan de beställas i underbara italienska tyger som möjliggör hundratals material- och färgkombinationer. 

Sängkollektionen är exklusiv för Sweef och består av modellerna Ponnyn och Zebran, som båda fått sig en rejäl makeover. Dessutom tillkommer nykomlingen Enhörningen för att spela i en helt egen komfortklass som få modeller på marknaden kvalar in till. Det finns endast två fabriker som tillverkar sängar som denna, trots detta gäller Sweefs schyssta prisstrategi – som vanligt.

Genom handgjorda madrasser med detaljrika lager av funktionella komponenter är målet att erbjuda det senaste inom sängtillverkning i kombination med Sweefs många valmöjligheter för inredaren. De drömmiga skapelserna innehåller b.la. toppmadrasser i naturlatex som har en nedkylande effekt, vändbara madrasser, M-fjädring och hörnfjädrar som ger en mycket högre stabilitet än traditionella madrasser. Resåren kommer från Star Springs i Sverige och träramen är tillverkad av FSC-certifierad Norrlandsfuru från Lönsboda.

Sängmodellerna finns tillgängliga på sweef.se där man numera kan skräddarsy sin egen drömsäng med hjälp av ett 3D-verktyg genom att välja modell, fasthet, storlek, tyg, färg samt tillval som sängben, sängkappa och sänggavel.

Ponnyn

En ramsäng med dubbla individuella pocketfjädersystem och mikrofiberskyddslager runt madrassen. Ponnyn är en så kallad inbyggd kontinentalsäng där mellanmadrass och resårmadrass är kombinerad.

Storlekar (cm): 90x200, 105x200, 120x200, 140x200.

Zebran 

En kontinentalsäng med skyddslager av bambufibrer runt övre madrass vars kärna är av naturlatex. Bambun bidrar till bättre ventilation och antibakteriella egenskaper. 4-kanalsmicrofibervadd runt mellanmadrassen samt dubbla separata pocketfjädersystem med förstärkt M-fjädring, extra soft foam lager och förstärkta hörnfjädrar för mellanmadrass och resårbotten.

Storlekar (cm): 160x200, 180x200, 210x210.

Enhörningen

En kontinentalsäng i en helt egen klass. Unik micropocketfjädring även i bäddmadrassen som gör sängen extra följsam. Madrassen består av bambufiber samt naturlatex vilket gör madrassen extra sval med antibakteriell effekt. 4-kanalsmicrofibervadd runt mellanmadrassen samt dubbla separata pocketfjädersystem med förstärkt M-fjädring, extra soft foam-lager samt förstärkta hörnfjädrar.

Slutligen dubbla pocketfjädersystem med förstärkta hörnfjädrar i resårbotten.
Storlekar (cm): 160x200, 180x200, 210x210.

Skötsel och hållbarhet

Sängarna kommer med en 25-års garanti på ram och resår.

För att förlänga livslängden rekommenderas att vända på madrassen kontinuerligt (1 gång per månad), att använda madrasskydd (helst i naturmaterial) samt att impregnera textil med vår impregneringsspray. Fördelaktigt är även att välja tyger som är tvättbara och avtagningsbara. 

Ta del av vår Sängguide här.


Om Sweef Furniture | Sverige

Sweef är en e-handel som gjorde entré på marknaden 2011. Målet är att genom en effektiv logistik och fokus på utvalda modeller kunna sälja kvalitetsmöbler till schyssta priser. Merparten tillverkas på beställning i kundens unika stil där vi låter inredningsdrömmar blomma ut tack vare 100-tals färg- och materialval. Sweef finns på marknader i Sverige, Norge och Tyskland med en omsättning på 217 miljoner år 2022.


Kontaktpersoner

 Linda Fernell
PR Manager
Linda Fernell