2021-11-17 13:44Pressmeddelanden

Två Grand Prix-vinnare, guld och silver i Publishingpriset

Av Publishingprisets tre Grand Prix 2021 går två till Swedish Lapland Visitors Board – vinnare av kategori film och webb. Dessutom fick ytterligare två bidrag silver inom sina segment. Foto: Viveka Österman

Av Publishingprisets tre Grand Prix 2021 går två till Swedish Lapland Visitors Board – vinnare av kategori film och webb. Dessutom fick ytterligare två bidrag silver inom sina segment.

Fyra av Swedish Lapland Visitors Boards sex inskickade bidrag till Publishingpriset 2021 hamnade på prispallen. De två förstapristagarna vann dessutom hela kategorierna film och webb – Publishingprisets Grand Prix. Vinnarna är filmen The eagle and the squirrel – wildlife photography och webben Swedish Lapland – Welcome to the Arctic part of Sweden.

Bakom bidragen finns en liten redaktion med 3–4 personer involverade i produktionerna. Håkan Stenlund och Ted Logart har jobbat med content, Anna Lindblom med design och Emma Forsberg som redaktör.

– Det har varit ett långsiktig strategiskt beslut och investering att bygga upp en egen inhouse-funktion inom film, foto, text och grafisk form. Det är direkt kopplat till destinationen Swedish Laplands varumärkeslöfte ”Välkommen att dela vår arktiska vardag” – ett budskap som vi långsiktigt förvaltar och utvecklar för att locka rätt besökare, säger Annika Fredriksson, vd Swedish Lapland Visitors Board.

– Vår råvara är alla våra fantastiska och innovativa entreprenörer och deras medarbetare, vår arktiska natur och kultur, fortsätter Annika Fredriksson.

Håkan Stenlund är Content Manager och har tillsammans med Teg Logart, Content Production Officer, jobbat med filmen ”The eagle and the squirrel”.

– Vi visste att vi ville göra någonting om natur och naturfotografi. När vi hade varit i gömsle ett dygn utan att ha sett en örn och började titta på materialet såg vi att det handlade ju egentligen om relationer och vänskap. Naturen var förutsättningen. Vi har alltid en idé och vision men storyn får ha sin gång, säger Ted Logart.

– Var och en av våra filmer bidrar till att bygga den större bilden av vår destination. Vi jobbar med små ekonomiska förutsättningar, men långsiktigt. Det har gett oss möjlighet att jobba med ganska smala produktioner som tillsammans väver helhetsbilden av vår arktiska vardag. Det är jätteroligt att vi har möjligheten äga vår egen röst, säger Håkan Stenlund.

För drygt ett år sedan gjordes den nu prisbelönta webben om för att lyfta fram mycket mer av det filmade materialet. Tanken med webben är att förmedla en känsla av den arktiska livsstilen som ska få besökare intresserade av att komma hit.

– Allt vårt material har samma anda och grundtanke. Vi är få men snabbfotade och det ger oss förutsättningar att fånga storyn vid rätt tillfälle, säger Anna Lindblom, Design Manager.

Swedish Lapland Visitors Boards vinnare av Publishingprisets Grand Prix:

Kategori film: The eagle and the squirrel – wildlife photography

Juryns motivering: ”För en film som andas närvaro och harmoni – får dig att våga tro på din passion.”

Kategori webb: Swedish Lapland – Welcome to the Arctic part of Sweden

Juryns motivering: ”För finstämda berättelser, jordnära foto och fina detaljer – ett konststycke!”

Swedish Lapland Visitors Boards pristagare inom kategorier:

Guld i kategori film, filmer som marknadsför destinationer: The eagle and the squirrel – wildlife photography.

Juryns motivering: "För en högklassig film med poetiska associationer och utmärkt målgruppsanpassning"

Guld i kategori webb, sajter som marknadsför destinationer: Swedish Lapland – Welcome to the Arctic part of Sweden

Juryns motivering: ”För utmärkt typografi, enhetligt visuellt språk och välskrivna texter".

Silver i kategori print, magasin geografiska områden: Swedish Lapland – The Arctic lifestyle magazine

Silver i kategori film, filmer som marknadsför destinationer: Midnight light in Swedish Lapland


Om Swedish Lapland Visitors Board

Swedish Lapland Visitors Board företräder besöksnäringen i nordligaste delen av Sverige – destinationen Swedish Lapland samt förvaltar och marknadsför platsvarumärket Swedish Lapland Vi är en näringslivsorienterad samverkansplattform som verkar för att stötta näringens ambitioner att göra affärer av den internationella och nationella efterfrågan på destinationens utbud av subarktiska produkter och upplevelser. Detta gör vi genom marknadsaktiviteter, destinationsutveckling samt affärsutveckling. Swedish Lapland används som destinations- och platsvarumärke i marknadsföringen av Sveriges nordligaste destination. Resmålet täcker 25% av Sveriges yta och har gräns mot både Norge och Finland. Swedish Lapland är en del av så väl Arktis som Sápmi – samernas traditionella bosättningsområde. Destinationens unika natur och lokala kultur har ett högt internationellt attraktionsvärde och 30% av gästnätterna är utländska.


Kontaktperson(er)

Annika Fredriksson
VD
Annika Fredriksson
Håkan Stenlund
Content Manager
Håkan Stenlund
Anna Lindblom
Design Manager
Anna Lindblom