2020-12-09 08:18Pressmeddelanden

Lind får nytt uppdrag – lämnar Swedish Lapland Visitors Board

Andreas Lind, Swedish Lapland Visitors Board. Foto: Ted Logart Andreas Lind, Swedish Lapland Visitors Board. Foto: Ted Logart

Andreas Lind går vidare mot nytt uppdrag efter sin tid som VD för Swedish Lapland Visitors Board. 

Andreas Lind tillträdde sin tjänst som vd för Swedish Lapland Visitors Board mitt under ännu ett rekordår för regionens besöksnäring. 2020 inleddes ännu starkare, men corona-pandemin kom att förändra allt. Under sin tid i organisationen har Lind därför arbetat intensivt med att hitta nya vägar framåt med målet att snabbt ställa om organisationens arbete.

Parallellt med Corona-krisen har det arbetats för att säkra fortsatt stöttning av näringen. I förra veckan kom exempelvis besked om att Region Norrbotten beviljar finansiering för ett projekt som ska stötta näringen genom krisen och främja en snabbare återhämtning för företagen. Därmed säkrades den unika samverkan som byggts upp mellan lokala och regionala aktörer för att främja den nya basnäringen.

– Både organisationen och näringen går in i en ny fas nu. Vi vill tacka Andreas för hans fina arbete under den tid som varit och önskar honom lycka till i hans nya roll, säger Jalle Svanberg, styrelseordförande för Swedish Lapland Visitors Board

På uppdrag av Region Norrbotten arbetar Swedish Lapland Visitors Board just nu med att ta fram en besöksnäringsstrategi för de kommande tio åren. Parallellt med detta genomförs också en process som ska förtydliga ägarnas uppdrag till organisationen.

Nu inleds också arbetet med att rekrytera en ny VD, som både ska leda Swedish Laplands Visitors Board och regionens besöksnäring mot framtiden.

Vid frågor hänvisar Swedish Lapland Visitors Board till styrelseordförande:
Jalle Svanberg, 070-550 24 30


Om Swedish Lapland Visitors Board

Swedish Lapland Visitors Board är en näringslivsorienterad organisation och samverkansplattform som företräder besöksnäringen i Norrbottens läns samtliga kommuner samt Skellefteå och Sorsele kommun. Swedish Lapland används som destinations- och platsvarumärke i marknadsföringen av Sveriges nordligaste destination. Resmålet täcker 25% av Sveriges yta och har gräns mot både Norge och Finland. Swedish Lapland är en del av så väl Arktis som Sápmi – samernas traditionella bosättningsområde. Destinationens unika natur och lokala kultur har ett högt internationellt attraktionsvärde och 30% av gästnätterna är utländska. Tillväxten mellan år 2000-2016 var 58% och antalet årsverken nära på fördubblades. Målet är att fördubbla näringens omsättning från 4,1 miljarder år 2010 till 8,2 miljarder till år 2020.