2021-03-25 06:50Pressmeddelande

Påsklovskurser på Subtopia

Pojke sitter på en blakong och målarFotograf Alex Rodallec

Påsklov med 4 tutorials

Subtopias ungdomsverksamhet Do It Together (D.I.T.) håller i fyra kurser under sportlovet. Man får lära sig att skapa delar till din cosplay outfit, teckna med blyerts, måla med akryl eller måla graffiti. Tillsammans med våra handledare får du en kul upplevelse och en massa nya färdigheter.

Samtliga kurser är turorials som publiceras på skärtorsdagen 1 april på Subtopias Youtbekanal och på subtopia.se.

Lär dig skapa delar till din cosplay outfit

Lär dig visualisera vad du vill skapa. Hur du skissar vidare efter första skissen. Ju mer detaljerat, desto enklare blir skapandet. Bestäm vilket material de olika delarna ska göras i och skapa sedan mallar på delarna du vill skapa.
Handledare: Cesar Fulgencio är utbildad bildkonstnär, har jobbat som animatör och skapat flera muralmålningar, kostymer till föreställningar och scenografiska fonder sedan 90-talet.

Teckna med blyerts och grafit

Arbeta med pennor i olika hårdhetsgrad. Lär dig olika tryck och sätt att hålla i pennan för att kontrollera tryck och känsla. Prova att skugga från mörkt till ljust och viceversa. Lär dig skissa grundformer, tredimensionellt och stilleben.
Handledare: Cesar Fulgencio är utbildad bildkonstnär, har jobbat som animatör och skapat flera muralmålningar, kostymer till föreställningar och scenografiska fonder sedan 90-talet.

Måla med akryl

Lär dig färglära med de primära, sekundära och tertiära färgerna. Experimentera tills du får en känsla för hur drastiskt en färg förändras. Vi jobbar bland annat med svart, vitt och grått, så kallade neutrala färger, för att ljusa upp eller göra mörkare. Hur du skapar ett verk från skiss till färdig målning.x§
Handledare: Cesar Fulgencio är utbildad bildkonstnär, har jobbat som animatör och skapat flera muralmålningar, kostymer till föreställningar och scenografiska fonder sedan 90-talet.´

Graffiti-målning

Gå igenom olika material och hur man målar med sprayfärg på en vägg. Lär dig teknik och börja hitta en stil. Gå igenom hela processen från skiss till färdigt verk och börja inspirera andra med er skapande lust.
Handledare: Aris Tsartsonis är en graffitikonstnär som har varit verksam i över 10 år och på sista tiden tagit uppdrag både från Botkyrka kommun, Subtopia och Botkyrkabyggen.

 

I samarbete med Botkyrka kommun.

https://www.subtopia.se/pasklovskurser-2021-tutorials-med-dit/


Om Subtopia

Till Subtopia kommer konstnärer, artister, filmare, musiker, graffitimålare, cirkuskompanier, studenter, producenter, sociala entreprenörer och andra kreativa företagare för att skapa, arbeta, utvecklas och göra världen lite vackrare och bättre. Kulturklustret Subtopia drivs av att skapa, uppfinna, fantisera, experimentera, våga ta risker, bryta mot regler och på tanken om rätten att fritt hysa en åsikt och att kunna uttrycka den oavsett format. Subtopia är 15 000 kvm kreativa utrymmen. Här finns mer än 80 företag, ideella föreningar och utbildningar. Subtopia är navet i ett nätverk av människor och idéer. En plattform där var och en får möjlighet att följa sina drömmar och utvecklas på egna villkor. Subtopia arbetar för att underlätta tekniska, kommersiella och sociala aspekter av den kreativa processen; vi är infrastruktur skapad för att främja innovation. Subtopia är involverade i många olika projekt som cirkusbranschmässan Subcase, internationella cirkusproduktioner och lokala utvecklingsprojekt. Dessutom skapar Subtopia varje år tidningen Magasin Subtopia. Subtopia har samarbetspartners världen över och är en del av flera internationella nätverk som European Cultural Foundation och Trans Europe Halles. Subtopia är även en del av det kommunala aktiebolaget Upplev Botkyrka AB och motorn i Botkyrka kommuns satsning på konst, kultur och kreativa näringar. Om du vill uppleva Subtopiaområdet så anordnas här seminarier, filmvisningar, workshoppar, cirkusföreställningar och mycket annat. Subtopia driver också scen för samtida cirkus; Hangaren Subtopia, i ett före detta virkeslager intill Albysjön. På Hangarens scen kan du uppleva svensk, internationell, ny och inte minst – exceptionell cirkus. Här har cirkuskompanier som kanadensiska The 7 Fingers, finska Race Horse Company, Marockanska Groupe Acrobatique de Tanger och svenska Cirkus Cirkör uppträtt. Hangaren är med sina 2 150 kvadratmeter öppen yta också en av Stockholmsområdets största inspelningsstudior för film och tv. Här har bland annat produktioner som Körslaget, Kung Fury och Top Model spelats in. Hangaren är också en utmärkt lokal för stora produktionsrepetitioner varför artister som Roxette, Melissa Horn och Peter Jöback valt att förbereda sina shower här. Sedan The Knife fyllde Hangaren till bredden används också lokalen som konsertscen.

Kontaktpersoner

Alex Rodallec
Pressansvarig
Alex Rodallec