2021-02-01 15:30Pressmeddelande

Gratis schack-kurs och turnering online under sportlovet!

null

Under sportlovet arrangerar Subtopia, UNG 16-19 och Botkyrka kommun en sportlovskurs i schack med efterföljande turnering för barn och unga från 12 år som bor i Botkyrka. Du behöver inga förkunskaper men vill du vara med i turneringen måste du vara med på minst två av de fyra kurstillfällena. Det blir pris till första, andra och tredje plats!

Några roliga schack-fakta

En av förra årets stora Netflix-succéer är dramaminiserien The Queen's Gambit, som handlar om ett föräldralöst schackgeni som kämpar för att bli bäst i världen.
Schack har spelats i 1500 år och tros i sin tidigaste form ha uppkommit nån gång på 500-talet i Gupta-imperiet i det som nu är Indien.
Det svenska namnet "schack" kommer från det persiska ordet shah som betyder "kung".
I USA har en dator räknat ut att de tio första dragen i ett schackspel kan göras på 169 518 829 100 544 000 000 000 000 000 olika sätt!
Datorer, eller artificiell intelligens, har dominerat människor i schack sedan programmet Deep Blue i maj 1997 besegrade stormästaren Garri Kasparov, en av tidernas bästa spelare.

Datum & tid

Kurstid måndag 1 mars - torsdag 4 mars kl. 14:00-16:00
Turnering fredag 5 mars kl. 14:00 - 17:00

Anmälan

Senast 28 februari till botkyrkaschack@gmail.com
Max 20 deltagare, först till kvarn.
Kurs och turnering är online. Mer information om det får du när du anmält dig.
Vill du vara med i turneringen måste du delta på minst två workshops.
Observera att du ska bo i Botkyrka för att få delta.

För frågor

Ring Cesar Fulgencio, 08 – 599 07 520


Om Subtopia

Till Subtopia kommer konstnärer, artister, filmare, musiker, graffitimålare, cirkuskompanier, studenter, producenter, sociala entreprenörer och andra kreativa företagare för att skapa, arbeta, utvecklas och göra världen lite vackrare och bättre. Kulturklustret Subtopia drivs av att skapa, uppfinna, fantisera, experimentera, våga ta risker, bryta mot regler och på tanken om rätten att fritt hysa en åsikt och att kunna uttrycka den oavsett format. Subtopia är 15 000 kvm kreativa utrymmen. Här finns mer än 80 företag, ideella föreningar och utbildningar. Subtopia är navet i ett nätverk av människor och idéer. En plattform där var och en får möjlighet att följa sina drömmar och utvecklas på egna villkor. Subtopia arbetar för att underlätta tekniska, kommersiella och sociala aspekter av den kreativa processen; vi är infrastruktur skapad för att främja innovation. Subtopia är involverade i många olika projekt som cirkusbranschmässan Subcase, internationella cirkusproduktioner och lokala utvecklingsprojekt. Dessutom skapar Subtopia varje år tidningen Magasin Subtopia. Subtopia har samarbetspartners världen över och är en del av flera internationella nätverk som European Cultural Foundation och Trans Europe Halles. Subtopia är även en del av det kommunala aktiebolaget Upplev Botkyrka AB och motorn i Botkyrka kommuns satsning på konst, kultur och kreativa näringar. Om du vill uppleva Subtopiaområdet så anordnas här seminarier, filmvisningar, workshoppar, cirkusföreställningar och mycket annat. Subtopia driver också scen för samtida cirkus; Hangaren Subtopia, i ett före detta virkeslager intill Albysjön. På Hangarens scen kan du uppleva svensk, internationell, ny och inte minst – exceptionell cirkus. Här har cirkuskompanier som kanadensiska The 7 Fingers, finska Race Horse Company, Marockanska Groupe Acrobatique de Tanger och svenska Cirkus Cirkör uppträtt. Hangaren är med sina 2 150 kvadratmeter öppen yta också en av Stockholmsområdets största inspelningsstudior för film och tv. Här har bland annat produktioner som Körslaget, Kung Fury och Top Model spelats in. Hangaren är också en utmärkt lokal för stora produktionsrepetitioner varför artister som Roxette, Melissa Horn och Peter Jöback valt att förbereda sina shower här. Sedan The Knife fyllde Hangaren till bredden används också lokalen som konsertscen.


Kontaktpersoner

Alex Rodallec
Pressansvarig
Alex Rodallec
Elin Borrie
Marknadschef
Elin Borrie