2024-05-14 05:52Nyheter

En av Europas största brottningstävlingar för barn och ungdomar

Soft Touch Open 2024

Den 27-28 april hölls återigen en av Europas äldsta brottartävlingar i Göteborg. Tävlingen är den största för barn och ungdomar och ämnar att lyfta fram unga talanger, utveckla deras atletiska förmågor och skapa gemenskap.

Sedan 1933 har Svenska Brottningsförbundet drivit tävlingen som hålls i Göteborg. Brottning, som är en av världens äldsta sporter, beskrivs som otroligt krävande, både fysiskt och psykiskt. Just därför är det en bra sport att utöva även som ung.

Hundratals brottare samlades på aktivitetens lokaler i Mölndal för att delta eller stödja brottarna som kommer att tävla om stipendier, medaljer och pokaler. Varje år delas stipendier ut till de två mest framstående brottarna efter avslutad tävlingshelg. I år tilldelades stipendierna till Islam Isaev och Freja Nyberg.

Islam Isaev, GR14, Alvesta BK, 41 kg

Islam Isaev, GR14, Alvesta BK, 41 kg

Islam är 14 år gammal och har brottats i 9 år. Islams mål med brottningen är att komma med till OS och vinna guld. Senaste tävlingen var SM i Skövde och nästa tävling är Lilla Flustret i Stockholm. Islams gillar att rita och fiska och hans mål i livet är att vara en bra person. Stipendiet tänker han ge till sin pappa ”...som tränar och hjälper mig med allting”, säger han. Om Soft Touch Open säger han; “Det är en av de bästa tävlingarna!”.

Freja Nyberg, WW14, Oskarshamns Brottarklubb, 46 kg

Freja Nyberg, WW14, Oskarshamns Brottarklubb, 46 kg

Freja är 13 år gammal och har brottats sedan hon var 5 eller 6 år. Frejas mål med brottningen är att vinna SM. Senaste tävlingen var FT-cupen och nästa tävling går av stapeln efter sommaren. Freja gillar att hänga med kompisar och hennes mål i livet är att bli polis. Stipendiet vet hon inte riktigt vad hon ska göra med ännu. Om Soft Touch Open säger hon; “Superrolig tävling och jag är med för andra gången!”.

Soft Touch Open på Aktiviteten i Mölndal 2024

Soft Touch Open på Aktiviteten i Mölndal 2024

För Soft Touch att vara huvudsponsor för denna prestigefyllda tävling är en stor ära. Svensk brottning är ansedd som en del av världens bästa inom idrotten. Några svenska brottare som gjort stora avtryck är bland andra Mikael Ljungberg, Frank Andersson, Martin Lidberg och Ara Abrahamian tillsammans med Jenny Fransson samt systrarna Johanna och Sofia Mattsson. Med tävlingar som Soft Touch Open föds nya unga talanger som cementerar Sverige som ett av världens bästa brottningsländer.

I år registrerade sig 649 brottare i tävlingen från 102 olika klubbar från flera olika länder. 

 

 Om Soft Touch AB

Soft Touch AB är specialister på tillverkning av arbetshandskar med anor från 1913. Varumärket Soft Touch® utmärker sig genom högsta kvalitet vad avser materialval och design. Ergonomi, funktionalitet och slitstyrka är ledorden i detta sortiment. Varje handskmodell är framtagen med eftertanke för att vara flexibel där det behövs eller specialiserad när så krävs. Idag är Soft Touch® ett ledande varumärke på handskar av alla de slag och sortimentet utökas ständigt med nya modeller i takt med att företaget produktutvecklar. Som komplement distribueras även högkvalitativa handskar och specialhandskar från externa varumärken såsom Hanvo® Bestgrip, Hysafety®, Rubberex® med flera. Företaget har sitt säte i Partille.


Kontaktpersoner

Andreas Linder
Marknadsansvarig
Andreas Linder