2017-04-26 03:30Nyheter

"Gemenskapen är det starkaste vi har" - inför Soft Touch Open 2017

null

En av de klubbar som reser långt, 130 mil närmare bestämt för att delta i en helg av brottning är Råneå BK. Från den lilla orten ovanför Luleå tar sällskapet på ca 15 personer ner till Göteborg för att avverka en av årets mest uppskattade helger. Thomas Karlsson, allt-i-allo på Råneå BK berättar,

- "Alla ser fram emot Soft Touch Open. Det är en tuff tävling och vi i Norrland åker inte så ofta till Göteborg eller nedåt i landet eftersom det är så långt. Så att få åka dit, tävla mot andra duktiga brottare och gå på Liseberg och ha roligt tillsammans gör att man längtar efter denna helgen."


Siktar på att ha roligt... Men även någon medalj

Hur tuff tävlingen än må vara är det nästan svårare att missa den entusiasm som Råneå BK har inför att tävla nästa helg. Även om träningen och inte tävlingen är det viktigaste för klubben är lukten av medljer tilltalande för årets brottare,

- "Det är häftigt att vara med i en så stor tävling, den är elitbetonad men vi har tagit ett par medaljer genom åren. I år har tjejerna som åker definitivt stor chans att ta fler medaljer tillbaka till Råneå vilket vore väldigt roligt."

En av ortens största sporter välkomnar alla

Brottningen är en av ortens större idrotter. Sammanhållningen i klubben blir därför synonym med gemenskapen i hela bygden. Därför försöker man få med så många som möjligt till klubben,

- "Vi har ett boende utanför Råneå där det bor ett par unga grabbar. De är nyanlända till Sverige och bor där innan de kanske flyttar någon annanstans. Med brottningen får de en chans att komma in i samhället. Brottning är en så allsidig sport och här lär vi oss av våra olika kulturer och får det att fungera på en gemensam plats, dit alla kommer på samma villkor. Det gäller även de i olika åldrar. Man får vänner oavsett hur liten eller stor man är."

I år är det ett mindre gäng på en knapp 10 personer som åker från Norrbotten ned till västkusten för att tävla. Men humöret och attityden är densamma, det kommer bli en bra helg.

- "När vi åker till Göteborg åker vi tillsammans och blir starka tillsammans. Det är bra för såväl ungdomarna som för oss tränare och föräldrar."

Om Soft Touch Open

Soft Touch Open är en av Europas största brottningstävling för barn och ungdomar. Soft Touch har varit stolt huvudsponsor för evenemanget sedan 2001 då vi tog över fanan från GT. Varje år deltar flera hundra, ibland ett tusental ungdomar i tävlingarna och förutom medaljer får även två av de mest framstående brottarna ett stipendium efter avslutad tävlingshelg. Svenska brottare har varit några av de absolut bästa i världen genom åren. Vi minns namn som Mikael Ljungberg, Frank Andersson, Martin Lidberg och Ara Abrahamian tillsammans med Jenny Fransson samt systrarna Johanna och Sofia Mattsson. Med fler, unga talanger kan vi sätta Sverige på kartan över ett av världens bästa brottningsländer.


Om Soft Touch AB

Soft Touch AB är specialister på tillverkning av arbetshandskar med anor från 1913. Varumärket Soft Touch® utmärker sig genom högsta kvalitet vad avser materialval och design. Ergonomi, funktionalitet och slitstyrka är ledorden i detta sortiment. Handskar som utmärks genom hög kvalitet men med ett mer standardiserat materialval och design, marknadsförs under varumärket ProTec®. Varje handskmodell är framtagen med eftertanke för att vara flexibel där det behövs eller specialiserad när så krävs. Idag är Soft Touch ett ledande varumärke på handskar av alla de slag och sortimentet utökas ständigt med nya modeller i takt med att företaget produktutvecklar. Företaget har sitt säte i Partille.


Kontaktpersoner

Andreas Linder
Marknadsansvarig
Andreas Linder
Michael Cederkvist
VD
Michael Cederkvist
Magnus Gustafsson
Inköpare
Magnus Gustafsson