2017-04-21 04:21Bloggpost

"Det är härligt att se när de inser hur stort det är" - snart dags för Soft Touch Open 2017

null

Brottning har i många år legat Soft Touch varmt om hjärtat. Vi började samarbeta med Svenska Brottningsförbundet redan år 2002 då vi klev in som huvudsponsor för tävlingen. Under åren har tävlingen växt sig större och starkare med talanger från både Sverige och internationellt.

Tävlingen fokuserar på barn och ungdomar och att lyfta fram alla de unga talanger vi har i landet. Kanske vill de satsa på brottningen, kanske vill de mest ha kul med sina vänner eller kanske längtar de mest efter det åkband på Liseberg alla får när tävlingen väl är över. Oavsett så är det en samlingspunkt för hundra deltagare som tränat hårt för att visa sin styrka i en av världens äldsta sporter.

Tävlingar som stärker samarbete, gemenskap och sammanhållning

Det spelar egentligen ingen roll av vilken anledning som de deltagande klubbarna ställer upp, för oss är det mest fantastiska att se tävlingsinriktan och skratten som förgyller tävlingen varje år. Det tycker även Rebecca Landqvist, tränare på Girlfighters BK som kommer att delta i årets Soft Touch Open,

- "Vi åker ned till Göteborg från Örebro så Soft Touch Open är en bra tävling för oss, det tar bara tre timmar att köra. När man är lite mindre och det kanske är första gången man åker så kan det kännas långt bort från föräldrarna, men vi har så bra sammanhållning i laget. Det är härligt att se alla tjejer taggade inför tävlingarna och att se deras uttryck när de ser hur stort där är. Och att veta att man i slutet får åka till Liseberg när alla har tävlat är jätte roligt. Det är ibland flera som ser mest fram emot att åka till Liseberg faktiskt."

Brottning skapar bra förutsättningar för livet

 Bild från Instagram, Girlfightersbk

Kampsport har tyvärr ofta ett dåligt rykte. Det känns på något sätt brutalt och som obefogat våld. De flesta som däremot utövar någon form av kampsport är inte beredda att hålla med om den åsikten. Istället beskrivs brottning som en otroligt krävande sport såväl fysiskt som psykiskt och just därför är det en bra sport att utöva även som ung. Rebecca fortsätter,

- "Man tränar verkligen hela kroppen, både fysiskt och psykiskt. Man lär sig också att tro på sig själv. Vi tränar ofta på samma saker, många gånger tills att många av tjejerna känner att de kan teknikerna. Men sen kommer man till tävlingen och inser att man inte alls klarar av det i en sådan okontrollerad miljö där man inte vet hur den andra kommer reagera. Då får man stor insikt om sina egna kunskaper och begränsningar. Och man sporrar sig själv och sina lagkamrater att utvecklas tillsammans och lära sig ännu mer."

Soft Touch Open äger rum mellan 28-30 april i Valhalla Sporthall vid Gothia Towers i Göteborg. I år är det sju deltagande tjejer från Girlfighters BK som kommer att ta sig ned till västkusten för att tävla i Soft Touch Open. Vi önskar dem allihopa lycka till!


Om Soft Touch AB

Soft Touch AB är specialister på tillverkning av arbetshandskar med anor från 1913. Varumärket Soft Touch® utmärker sig genom högsta kvalitet vad avser materialval och design. Ergonomi, funktionalitet och slitstyrka är ledorden i detta sortiment. Handskar som utmärks genom hög kvalitet men med ett mer standardiserat materialval och design, marknadsförs under varumärket ProTec®. Varje handskmodell är framtagen med eftertanke för att vara flexibel där det behövs eller specialiserad när så krävs. Idag är Soft Touch ett ledande varumärke på handskar av alla de slag och sortimentet utökas ständigt med nya modeller i takt med att företaget produktutvecklar. Företaget har sitt säte i Partille.


Kontaktpersoner

Andreas Linder
Marknadsansvarig
Andreas Linder
Michael Cederkvist
VD
Michael Cederkvist
Magnus Gustafsson
Inköpare
Magnus Gustafsson