2020-02-07 05:20Pressmeddelande

Klassiska Kämpetorpsskolan nyinvigs

Den äldre byggnaden med sin karaktäristiska pyramid och den nya byggnaden vars väggelement inpirerats av den äldre stilen.
Illustration: Niras ArkitektbyråDen äldre byggnaden med sin karaktäristiska pyramid och den nya byggnaden vars väggelement inpirerats av den äldre stilen. Illustration: Niras Arkitektbyrå

Kämpetorpsskolan klassiska pyramidtak har stått som förebild nu när skolan byggts ut och tripplar antalet elevplatser. Samtidigt har skolan fått nya grannar i en förskola och idrottshall. Nu firas de efterlängtade byggnaderna med en trippel-invigning.

– Vi är väldigt nöjda med resultatet och äntligen får områdets unga tillgång till moderna utbildningsmiljöer och nya träningsmöjligheter, säger Claes Magnusson, vd för SISAB.

Arkitektikonen Paul Hedqvist ritade Kämpetorpsskolan som stod klar 1952. Mycket har hänt i området sedan dess och behovet av en större skola gjorde att skolan nu har fått tre nya huskroppar. Aritektbyrån Niras har inspirerats av den klassiska pyramiden som Hedqvist ritade på taket till den befintliga skolan. Skolan kan idag ta emot 1080 elever jämfört med 350 tidigare. En bit bort ligger även en ny förskola byggd enligt konceptet Framtidens förskola med sex avdelningar. Fullbordar triangeln, med fokus på ungas utbildning, gör en nyanlagd fotbollsplan och en nybyggd idrottshall.

– Efterlängtat och välbehövligt. Det här är ett område där det byggs mycket nya bostäder och hela stadens behov av nya idrottsanläggningar gör att fredagens invigning får extra tyngd, säger Claes Magnusson.

Välkommen till invigningen av nya Kämpetorpsskolan, förskolan Solkatten, en ny fotbollsplan och en dubbel idrottshall.

När: Fredag 7 februari 2020 kl 13:00 – 15:00.

Var: Kämpetorps bollplan, Medaljonggatan 3. Ingång vid skolan i hörnet mot Kedjevägen.

På plats finns skolborgarrådet Lotta Edholm, idrottsborgarråd Karin Ernlund och fastighetsborgarrådet Dennis Wedin. Stadsdelen, SISAB och entreprenören PEAB är också där för att fira och svara på frågor om projektet.

Välkomna.


Om SISAB

SISAB, Skolfastigheter i Stockholm AB, är ett kommunalt bolag inom koncernen Stockholm Stadshus AB. Vår målsättning är att erbjuda utbildningsmiljöer med kvalitet, sund ekonomi och långsiktig miljöhänsyn. Bolaget äger 600 förskolor, grundskolor och gymnasier i Stockholm, från Kista i norr till Farsta i söder. Totalt äger och förvaltar SISAB cirka 1,8 miljoner kvadratmeter, där mer än 200 000 människor vistas dagligen.

Kontaktpersoner

Pressansvarig
Thomas Pella Bergsell