2016-11-24 13:32Pressmeddelande

SISAB tecknar generalentreprenadsavtal med PEAB för om- och tillbyggnad av Kämpetorpsskolan, Älvsjö

SISAB, Skolfastigheter i Stockholm AB, har utsett PEAB Sverige AB som generalentreprenör för om- och tillbyggnation av Kämpetorpsskolan i Älvsjö. Entreprenadformen är utförandeentreprenad. Det beräknade ordervärdet är på 262 MSEK.

Projektet innebär en omfattande om- och tillbyggnad av Kämpetorpsskolan. Den befintliga skolan byggs till med två stycken nya skolbyggnader samt en ny byggnad för tillagningskök och matsal. Alla befintliga byggnader genomgår också en omfattande ombyggnad.

- Kämpetorpsskolans arkitekt, Paul Hedqvist, ritade cirka 60 skolor över hela Sverige. Kämpetorpsskolan uppfördes i etapper under åren 1952-1969. Paul Hedqvist har som få arkitekter satt sin prägel på Stockholm då han bland annat ritade DN-huset, Skatteskrapan och Västerbron. Vår uppgift är att bevara skolans unika karaktär samtidigt som vi varsamt renoverar och bygger till, förklarar Claes Magnusson, VD SISAB.

Byggarbetena börjas i januari år 2017 och beräknas vara färdigställda den 1 april 2019.

För mer information, kontakta:

Karin Bergman

Pressansvarig SISAB

Tel: 076-124 60 36

karin.bergman@sisab.se


Om SISAB

Skolfastigheter i Stockholm AB är ett kommunalt bolag som äger och förvaltar merparten av Stockholms förskolor, grundskolor och gymnasieskolor. Vår målsättning är att erbjuda sunda, trevliga och ändamålsenliga utbildningsmiljöer.

Relaterad media