2022-06-05 07:15Pressmeddelande

10.000 anledningar att fira Världsmiljödagen

Agent Ström och El´Boven i agentlabbet. Foto Clément Morin.Agent Ström och El´Boven i agentlabbet. Foto Clément Morin.

SISAB och Energiagenterna ger er tio tusen ytterligare anledningar att uppmärksamma Världsmiljödagen 5 juni. Sedan starten 2014 så har nu Agent Ström och El´Boven utbildat 10.000 agenter i våra förskolor.

– Det här är ett unikt projekt för en fastighetsägare. SISAB har världens viktigaste hyresgäster och vi vill bidra till att lyfta hållbarhetsfrågorna där vi kan. Stort tack till Energiagenterna som utbildat så många av våra femåringar, säger Claes Magnusson, vd på SISAB.

På ett lekfullt sätt får barnen på anslutna förskolor lära sig om smarta sätta att spara energi och akta sig för riktiga elbovar. Sånger, ramsor och lärande lekar som avslutas med en examinering och utdelning av den förpliktande agentmössan. Emelie Gyllander Tano och Magda W Kokai har varit med sedan starten som projektledare och karaktärerna El´Boven och Agent Ström. 10.000 barn senare så märker de att agentuppdragen på förskolorna gett resultat.

– Absolut. Vi hörde från en förskollärare att hans egna barn visade det tydligt. Den ena hade gått utbildningen och den andra inte. Det var en tydlig skillnad i engagemang och medvetenhet. Det barnen får lära och uppleva, det tar de med sig hem, säger Emelie Gyllander Tano.

Träffa agenterna live i Rålambshovsparken

Tidigare år så har Energiagenterna bjudit på en agentfestival på Världsmiljödagen. Men i år så finns de på Nationaldagsfirandet i Rålambshovsparken, inbjudna av Kungsholmens stadsdelsförvaltning.

– Agent Ström och El´Boven kommer uppträda i Amfiteatern kl 12.15 och 13.10. Det blir en interaktiv teater som på ett lekfullt sätt berättar om EVV - alltså el, värme och vatten. Just hur vi använder innevattnet klokt är ju extra viktig att tänka på nu när det är sommar, så vi är väldigt glada att få vara på plats och engagera ännu fler barn och vuxna i dessa frågor, säger Emelie Gyllander Tano.

KONTAKTA Emelie Gyllander Tano för intervjuer och mer infomation:
Tfn: 08-508 461 15
e-post: emelie@energiagenterna.se
https://energiagenterna.se/Om SISAB

SISAB, Skolfastigheter i Stockholm AB, är ett kommunalt bolag inom koncernen Stockholm Stadshus AB. Vår målsättning är att erbjuda utbildningsmiljöer med kvalitet, sund ekonomi och långsiktig miljöhänsyn. Bolaget äger 600 förskolor, grundskolor och gymnasier i Stockholm, från Kista i norr till Farsta i söder. Totalt äger och förvaltar SISAB cirka 1,8 miljoner kvadratmeter, där mer än 200 000 människor vistas dagligen.


Kontaktpersoner

Kommunikationschef
Thomas Pella Bergsell