2023-05-31 09:47Press release

5 tips til en aktiv ferie på Sint Maarten

Yoga på St Martin

Vi i Norge elsker vi å være aktive på ferie, være ute, nyte godt vær og kose oss. De fleste forbinder Karibia med sol og strand og musikk, men få vet hvilke andre aktiviteter den karibiske øystaten Sint Maarten tilbyr.

Den lille todelte øya med både Saint Martin og St. Maarten har et vell av muligheter for sport og aktive ferier...

Øya er kjent for Heineken-regattaen som fant sted i begynnelsen av mars i år, hvor profesjonell sportsseiling er i sentrum på øya, men Sint Maarten har enda flere aktiviteter på vann, og også på land, og til og med i lufta. Vi har samlet 5 tips til en aktiv ferie på St Maarten!

 

Padel tennis

Hvis du ikke har hoppet på Padel tennis-bølgen ennå, er Sint Maarten det perfekte stedet å prøve deg på denne morsomme sporten. Hvis du allerede er en dedikert padel spiller, trenger du heller ikke gå glipp av sporten mens du er på ferie – det er nok av muligheter for å trene på alle nivåer. Sint Maarten har nå en profesjonell Padel klubb og opptil flere baner.

Padel er en av verdens raskest voksende idretter – også på Sint Maarten – og med god grunn. Foruten å være en morsom og sosial sport, er det også en sport som er svært underholdende for tilskuere.

SXM PADEL Group åpnet SXM PADEL CLUB i 2021 som den første padelklubben på St. Maarten. Klubben har allerede 2 baner. Du kan passe Padel inn i dine andre ferieaktiviteter, da de har lange åpningstider: Mandag - lørdag: 07.00 til 23.00 // søndag 7.00 til 11.00.

En tredje bane er under bygging og forventes ferdigstilt i løpet av mai i år. I tillegg har Sint Maarten den første og eneste bane i hele Karibia. St Maarten er forståelig nok spådd å bli den primære Padel destinasjonen i regionen. Bli med på Padel bølgen!

 

Fotturer og zipline

Visste du at på Sint Maarten finner du verdens bratteste zipline? Den starter på toppen av Sentry Hill, det høyeste punktet på den nederlandske delen av øya, Sint Maarten. Her står Rainforest Adventures for The Flying Dutchman zipline-turer. Det å suse ned fra denne 320 meter høye zipline er et must for adrenalinjunkies og eventyrere.

Du kan nå Rainforest Adventures på toppen av Sentry Hill ved å gå eller med stolheis, som også gir deg 360 graders fantastisk utsikt over øya. Fra toppen av Sentry Hill kan du se øyene Saba, St. Barths, St. Eustatius og Anguilla.

Det er mange turstier på Sint Maarten. Prøv f.eks. å følge den spektakulære Back Bay Trail, som går langs østkysten av Sint Maarten, og som tar deg fra Guana Bay til Point Blanche, forbi Devil's Cupper, eller Natural Pool som det også kalles, på veien.

Det er en moderat fottur på 2,6 km som fører opp til dette guddommelige naturlige bassenget, perfekt for en privat svømmetur, eller for å holde en piknik og ta noen enestående bilder. Det utrolige naturlige vidunderet ligger litt tilbaketrukket, noe som gjør det til en mer privat opplevelse, og noen store vakre steinblokker er strategisk plassert og beskytter bassenget for de store bølgene - slik at du kan slappe av helt i fred.

Hvis du er mer interessert i kulturelle turer, bør du gå på SXM Art Walk i Philipsburg. Det er resultatet av et prosjekt kalt Color me SXM der 12 lokale kunstnere ble valgt ut til å lage 12 veggmalerier rundt om i byen, for å bringe mer farge inn i bybildet til Philipsburg.

Du kan laste ned kartet online og utforske verkene til de talentfulle kunstnerne på en spasertur gjennom Sint Maartens hovedstad.

Aktiv på vannet!

Guana Bay er det beste stedet for surfing på hele øya, men anbefales kun for erfarne svømmere. Vindsurfere og kitesurfere finner fantastiske forhold på de 37 strendene som øya kan skilte med.

Den ideelle stranden avhenger av vindforholdene og været på dagen, men med en gjennomsnittlig vindhastighet på 13 knop året rundt, er St Maarten det perfekte stedet for surfere på alle nivåer. De mest erfarne kan med fordel vente til desember-april sesongen, da passatvinden gir en gjennomsnittlig vindhastighet på 15-18 knop.

Jetski er en annen fenomenal måte å utforske den utrolig vakre kysten av Sint Maarten. Du kan leie en jetski og gå på oppdagelsesferd på egen hånd, eller bli med på en guidet tur. Et veldig bra sted å starte er Great Bay Beach som har flere utleiesteder. De som ønsker et høyere adrenalinnivå kan også prøve seg på flyboarding eller hoverboarding, eller at dykke eller snorkle!

 

Golf

Mange vet ikke at den lille øya St. Maarten huser en 18-hulls golfbane - rett ved siden av Princess Juliana flyplass og Mullet Beach. Du kan kjøpe dagspass og spille når som helst.

Etter en runde kan du spasere ned til Mullet Bay og avkjøle deg, eller ta den 5 minutters kjøreturen til Maho Beach og nyte god mat og underholdning. Golfbanen er designet av Joseph Lee, og har en beliggenhet rundt en lagune og strødd med palmer og tropiske blomster - det vakreste stedet å besøke for golfentusiaster.

 

Bli ett med naturen

Enten du leter etter familievennlige aktiviteter eller bare ønsker å koble fra hverdagen og virkelig fordype deg i naturen, kan en guidet ridning eller sykkeltur på en av de mange stiene og sykkelrutene på Sint Maarten være akkurat det du trenger. Det er enkelt og praktisk å leie sykler i Philipsburg, og du kan enkelt sykle med små barn på fortauene i byen.

Nybegynnere kan ta ruten fra Cay Hill til Mullet Bay, mens mer erfarne syklister kan prøve ruten fra Bellevue til Marigot. Det er også en avansert terrengsykkelrute som går helt opp til Pic Paradis – vi anbefaler imidlertid at du tar denne ruten med guide.

Å ri hest med barn er ideelt i Cay Bay, hvor du kan få guidede turer langs stiene. Du kan utforske de vakre frodige åsene og de perfekte strendene i Seaside Nature Park på hesteryggen. Å oppdage øya på hesteryggen gir en helt annen følelse av ro og gir deg muligheten til å synke ned i landskapet og bli en del av det, med kun lydene av naturen rundt deg.

For mer informasjon, kontakt Lotte

maagical-logo

 


About Sint Maarten

St. Maarten is a beautiful and versatile destination with a rich culture, white sandy beaches, lots of greenery, tropical atmospheres and a mix of all kinds of different cuisines. Located in the Carribbean, Sint Maarten is the Dutch part of the small island, and makes geographically makes up the 44% of the divided island (the remaining 66 % being Saint Martin - the french part).


Contacts

Lotte Kühn Laugesen
PR Executive
Lotte Kühn Laugesen

Related links