2023-05-08 07:46Press release

Karneval på St. Maarten: fargerike parader og deilig mat

Carneval Sint Maarten

Fra 14. april til 3. mai 2023 feires det fargerike karnevalet på St. Maarten for 52. gang. På den nederlandske delen av denne øya i Det karibiske hav er det allerede sommer og du kan nyte de hvite korallstrendene på dagtid og om kvelden kan du henge blant lokalbefolkningen og oppleve konserter med internasjonale stjerner.

Besøk St. Maarten under karnevalukene for uforglemmelige konserter i verdensklasse, fargerike parader, kulinariske herligheter og en unik opplevelse du aldri vil glemme.

Oppdag kulturen på St Maarten

I flere tiår har karnevalet på St. Maarten vært en kombinasjon av en kulinarisk, kulturell og musikkfestival som både lokalbefolkningen og besøkende nyter sammen. Lokalbefolkningen ser frem til denne begivenheten og begynner å designe karnevalkostymene sine mange måneder i forveien.

Det er noe nytt å oppleve hver eneste dag i karnevals perioden. Den ene dagen er det en skjønnhetskonkurranse, den neste dagen en opptreden av en internasjonal hiphop-artist. Når du fester på øya, kommer du automatisk i kontakt med den vennlige lokalbefolkningen, som gjerne deler sine tradisjoner.

Carnival Sint Maarten3

Kom med på konsert i Carnival Village

Hvis du er interessert i musikk, må du besøke Carnival Village på kveldene. Dette stadion lignende område er episenteret for St. Maartens karneval. Du vil ikke finne et slikt område på noen annen karibisk øy som er spesielt designet for et karneval.

I sentrum er det en stor scene hvor du kan oppleve livekonserter på kveldstid. Musikkstilene varierer fra reggae til latin, og fra soca til hip-hop. Hvert år opptrer minst fem internasjonalt kjente artister og andre konserter fremføres av lokale artister og artister fra naboøyene. Det er en fargerik opplevelse og festen går ofte langt utover morgenen.

Nyt mat fra hele verden

Rundt den sentrale scenen i Carnival Village er det 79 sammenhengende boder, noen av disse bodene er en restaurant i barstil. De fargerike drinkene matcher festtøyet til de besøkende, men du kan også smake på lokalprodusert øl.

På restaurantene tilberedes retter fra hele verden – noe for enhver smak. I standen med St. Maartens spesialiteter bakes det blant annet «Johnny cakes» (en type stekt sandwich), BBQ kylling og dumplings. På andre boder kan du kjøpe delikatesser fra for eksempel Surinam, India eller Trinidad. I Carnival Village finner du også boder med lokalproduserte produkter, barneleker og lotterier, og det er til og med egen politistasjon.

Carnival sint maarten2

Besøk de fargerike paradene

Høydepunktet på karnevalet på St. Maarten er selvsagt de fargerike karnevalsparadene. Under paradene er det gjennomsnittlig 25 000 mennesker langs gatene for å heie på de fargerike prosesjonene som går hele veien til Carnival Village. I hver av karnevals periodene går en parade gjennom byen, med grupper på opptil 500 karnevalsklare deltakere.

På den 12 meter lange karnevals flåte spiller et band fengende musikk som kan høres over hele øya. Paradene varer rundt syv timer, hvoretter festen fortsetter i landsbyen. I år kan du også oppleve en parade med deltakere som har produsert kostymer med innebygd lys. Og har du med deg barn, er det også en egen parade for barn.

Finn din favoritt blant deltakerne

I løpet av karnevalsperioden arrangeres det fire konkurranser for å velge karnevals dronningen. Kvinner fra ulike alderskategorier deltar, og deltakerne begynner å forberede kostymene sine mange måneder før festivalen starter. Opptil to tusen besøkende kommer vanligvis for å heie på deltakeren sin og selv om du ikke deltar selv er det et spennende arrangement.

For mer informasjon om St Maarten som feriedestinasjon, se her.

For mer informasjon og bilder av høy kvalitet, vennligst kontakt Lotte

maagical-logo

 

 


About Sint Maarten

St. Maarten Tourism Bureau er det offisielle markedsførings- og reiselivsbyrået for den karibiske øya Sint Maarten, etablert for å informere reisende om øya, øke merkekjennskapen og promotere ulike aktiviteter på øya for både turister og innbyggere. Sint Maarten er verdens minste område delt inn i to land: øya har hatt en nederlandsk og en fransk del siden 1648, noe som har resultert i en spesiell blanding av kulturer. St Maarten Tourism Bureau er ansvarlig for å promotere den nederlandske delen


Contacts

Lotte Kühn Laugesen
PR Executive
Lotte Kühn Laugesen

Related links