2019-09-16 08:25Pressmeddelande

Pressinbjudan: Välkommen på utdelningen av SKAPA länspris 2019

SKAPA-priset 2018 gick till Joakim Staberg från det Jönköpingsbaserade bolaget Coloreel. Fotograf: Elise Florman.SKAPA-priset 2018 gick till Joakim Staberg från det Jönköpingsbaserade bolaget Coloreel. Fotograf: Elise Florman.

Den 18 september är det dags för prisutdelningen av SKAPA-priset som delas ut till Jönköpings läns bästa innovatörer. Två vinnare utses och i prispotten ligger 10 000 kronor per pris, samt varsin plats på den nationella finalen som går av stapeln i Stockholm senare i höst. 

SKAPA-priset är instiftat till minne av uppfinnaren Alfred Nobel och delas ut årligen i syfte att stimulera uppfinnare och innovatörer. Två vinnare utses i Jönköpings län:

  • Länsvinnaren av SKAPA-priset som får 10 000 kr från
    Stiftelsen Agne Johanssons Minnesfond (AJM).
  • Länsvinnaren av SKAPA-talang för unga innovatörer som får 10 000 kr från
    Stiftelsen SKAPA.

Här kan du läsa mer om SKAPA-priset.

Jury och tidigare pristagare

I Jönköpings län står Science Park Jönköpings län värd för priset. Vinnarna utses av en jury bestående av: 

Tidigare år har SKAPA-priset delats ut till bland andra Joakim Staberg, Coloreel samt Ahmed Mireé, Progressive Safetyoch Anders Nyberg på CIND.

Prisutdelning på länsresidenset

Media hälsas välkommen till prisutdelningen som går av stapeln onsdagen den 18 september kl. 11.30-12.30 på Länsresidenset i Jönköping.


Om Science Park

Science Park finns med affärsutvecklare och kreativa kontors- och mötesmiljöer på tretton orter i Jönköpings län. Genom att bidra till start och utveckling av fler framgångsrika företag är vi med och skapar Sveriges hetaste företagarregion 2025.


Kontaktperson

Emilia Sundberg
Affärsutvecklare
Emilia Sundberg
Ansvarig för SKAPA-priset i Jönköpings län, ordförande i SKAPA-prisets länsjury