2022-07-14 09:00Press release

Förändring i ledningen på två av Pophouses dotterbolag

Pophouse Entertainment (Pophouse) ser nu över sina dotterbolag med målet att bygga ett gemensamt hus där alla delar samarbetar, både affärsmässigt och kreativt. Som ett led i detta sker ledningsförändringar inom Space, Sveriges nya mötesplats för gaming och digital kultur, samt på Perfect Day Media, ledande inom kommersiella podcasts. Inför höststarten kommer Åsa Caap, ansvarig på Space och Karolina Roslund, ansvarig på Perfect Day Media sluta i sina respektive roller.

Pophouse har haft en minst sagt händelserik vår. Bolaget satsar på att bli en internationellt ledande aktör inom IP-rättigheter i flera populärkulturella vertikaler som musik, podcasts och gaming. Den nya satsningen på musikrättigheter lanserades i mars med förvärvet av Swedish House Mafias musikkatalog. Perfect Day Media släppte en rad nya, framgångsrika poddar och presenterade sitt första poddboksformat när Diamant Salihus Tills alla dör släpptes i slutet av juni. Samtidigt går ABBA Voyage för fulla hus i London.

Space öppnade under hösten 2021 vid Sergels torg och intog platsen som världens största center för gaming. I anslutning till Space öppnade även Avicii Experience nu i februari vilket skapade uppmärksamhet runt om i världen. Samtidigt tillträdde Catherine Powell, som sitter i ledningen för Airbnb, och Alexandra Lutz från EQT, i Pophouse styrelse.

- Framöver ska vi öka samverkan mellan våra projekt och bolag inom Pophouse för att samutnyttja alla de kreativa resurser vi har inom koncernen, samt växa internationellt. I nästa fas behöver vi operativa ledare med internationell erfarenhet och ett brett kontaktnät inom respektive expertområde. Dessa beslut har växt fram i samråd med Karolina och Åsa och nu är det rätt tid att genomföra förändringarna. Jag och styrelsen vill tacka dem båda för deras stora insatser, säger Per Sundin, vd för Pophouse.

Karolina Roslund kliver av som vd på Perfect Day efter fyra år

Karolina Roslund har genomfört en omstrukturering av Perfect Day Media, drivit i hamn affären mellan bolagen, och fortsatt driva verksamheten i snart ett år sedan förvärvet. Nu är ett bra och naturligt tillfälle för både henne och Perfect Day Media att ta nästa steg, säger Per Sundin, styrelseordförande i Perfect Day. 

- Efter samtal och en kort process stod det klart att styrelsen och jag har olika syn på hur Perfect Day Media ska utvecklas framöver. Bolaget är inne i en spännande tillväxtfas och jag vill understryka att detta sker i samförstånd och att jag, Pophouse och de tidigare ägarna Hannah och Amanda skiljs som vänner. Det har varit fantastiskt kul och lärorika år, säger Karolina Roslund. 

-Vi vill tacka Karolina för snart fyra års nära samarbete under en intensiv och utvecklande fas på Perfect Day Media och i samband med vårt samgående med Pophouse. Hon har lärt oss mycket och vi önskar henne stort lycka till i framtiden. Nu ska vi utveckla affären vidare tillsammans med Pophouse och med en ny ledare i organisationen, säger Hannah Widell och Amanda Schulman, grundare och kreativa chefer i Perfect Day. 

Åsa Caap slutar som Head of Space efter att ha sjösatt hela verksamheten

- Åsa Caap har på kort tid startat upp och lanserat vårt gigantiska projekt Space och byggt en organisation nästan helt från ett blankt papper. Utan hennes innovativa arbetssätt och driv hade Space aldrig kunnat förverkligas. I dag är verksamheten inne i en helt ny fas, där vi behöver en gamingprofil som driver bolaget, säger Per Sundin, styrelseordförande i Space.

- Att ta över stafettpinnen, bygga klart och öppna Space med 10 affärsområden har varit både spännande, roligt och utmanande. Vi har även rekryterat ett makalöst bra team som gjort ett hästjobb under det senaste året. Nu är alla bitar på plats och det är dags att lämna över till en ny person med erfarenhet av gaming och e-sport samt ett brett kontaktnät i branschen, både i Sverige och utomlands. Jag och styrelsen är överens om att detta är bäst med tanke på Space gamingfokus och internationella expansion”, säger Åsa Caap, Head of Space.

Rekryteringen av nya ledare till Perfect Day Media och Space har påbörjats och fram tills de nya personerna är på plats ökar Per Sundin sitt engagemang som arbetande styrelseordförande ihop med respektive ledningsgrupp.

För mer information vänligen kontakta vår gemensamma semesterbemannade mejladress:
info@pophouse.se — semesterbemannad jouradress

per.sundin@pophouse.se — vd på Pophouse (nåbar med viss fördröjning)


About Pophouse Entertainment

Pophouse Entertainment ägs av Björn Ulvaeus, Conni Jonsson och Universal Music. Bolaget grundades 2014 av Björn Ulvaeus och Conni Jonsson för att stärka och vidareutveckla varumärken och koncept inom nöjesindustrin med exempel som kommande ABBA Voyage i London, nyligen invigda Avicii Experience och det digitala kulturcentret Space i Stockholm. Pophouse Entertainment äger och driver även Nordens ledande podcastproducent Perfect Day Media samt Cirkus och ABBA The Museum.


Contacts