2021-08-23 05:30Pressmeddelande

Äntligen biljettsläpp på Norrlandsoperan

Foto: Malin GrönborgFoto: Malin Grönborg

Föreställningsabonnemang har funnits tillgängliga sedan i maj, men måndag 23 augusti kl 8.00 släpps övriga biljetter till höstens föreställningar på Norrlandsoperan. 

– Under våren har vi för första gången erbjudit konsert-, opera- och dansabonnemang till våra besökare, vilket varit en ren succé, berättar kommunikations- och försäljningschef Petra Kangas, så på så vis har ju också försäljningen till en del av föreställningarna redan pågått en tid.

Förhoppningarna att kunna öppna för fulla salonger var höga vid vårens pressträff på Norrlandsoperan, där flera av höstens höjdpunkter presenterades, bland annat Skandinavienpremiären av familjeoperan Kejsarens nya kläder, dansföreställningarna Transplantation och BLKDOG, symfoniorkesterns jubileumskonsert och utställningar i Norrlandsoperans konstrum Vita Kuben där både förändrade och förunderliga insekter, fåglar och djur tar plats. Och Shakespeares fasansfulla drama i operan Macbeth, som har premiär 25 september. 

Antalet personer i salongerna får nu vara avsevärt högre än i våras. Restriktioner om avstånd mellan sällskap gäller dock fortfarande och det tillsammans med vårens abonnemangsförsäljning, innebär till exempel att några av höstens konserter redan är fullbokade.

Boka pressbiljetter i god tid innan föreställning

Extra viktigt med tanke på att platserna är fortsatt begränsade i salongerna. Kontakta Malin Lindberg med önskemål,  malin.lindberg@norrlandsoperan.se.Om Norrlandsoperan

Norrlandsoperan grundades 1974. Under åren har vi utvecklats från en regional operaensemble till ett scenkonsthus med regionalt uppdrag och mycket bred verksamhet. I Norrlandsoperan ingår symfoniorkestern och avdelningar för opera, dans, musik samt Vita kuben, vårt rum för samtida konst. Vi har egna tillverkande verkstäder och ateljéer samt ett eget biljettkontor.