2024-08-29 06:30Pressmeddelande

Rosendals Fastigheter banar väg för resurseffektivt träbyggande med nytt bostadskvarter på 20 000 kvm

I Uppsala vill man skapa ett magnifikt boende i en tropisk miljö för 50+ generationenI Uppsala vill man skapa ett magnifikt boende i en tropisk miljö för 50+ generationen

Nu pågår försäljningen av Emilies Trädgård i Uppsala – ett banbrytande boendekoncept som sätter en ny standard för framtidens seniorboende. Konstruktionsrådgivarna från Bjerking har föreslagit Masonite Beams, ett beprövat träbyggnadssystem som idag är bland de mest hållbara alternativen i Sverige.

Emiles Trädgård vänder sig till en 50+ generation som önskar ett livsstilsboende med umgänge, träning, odling, god service, ett mindre underhållsbehov och bilberoende.

- Vi vill omdefiniera boenden för den dynamiska 50+ generationen i en skuldfri bostadsrättsförening med ett magnifikt boende i en tropisk miljö, säger Gorgen Abrami, VD på Rosendal Fastigheter.


Visualisering Rosendal Fastigheter

Hållbarhet är en naturlig förutsättning för att få bygga  

Boendet och byggnaden karaktäriseras av hållbar utveckling i alla dess dimensioner – social, miljömässig och ekonomisk och kommer vara beläget i Uppsala Rosendal, en ny stadsdel strax söder om slottet och Akademiska sjukhuset, där hållbarhet är en naturlig förutsättning för att få bygga överhuvudtaget. Rosendal Fastigheter har varit med och konkretiserat de första idéerna till ett flertal premierade byggnader från första spadtaget i 2008 till idag.

- Vi har hjälpt Rosendal Fastigheter med metod och val av en hållbara och ändamålsenlig konstruktion till deras projekt Emiles Trädgård i Uppsala. Vi har tillsammans utvecklat och planerat kvarteret på nästan 20 000 kvadratmeter som har mellan 4 och 10 våningar, till en resurseffektiv lättbalkskonstruktion som bygger på Masonite Beams Byggsystem, berättar Ulf Dewerlid Affärsutvecklare på Masonite Beams.

Ett unikt projekt i Uppsala

 - Det här är ett unikt projekt, det finns inget liknande i Uppsala, berättar Björn Johanson träkonstruktionsspecialist på Bjerking. Det är ett konceptboende där man tänker på både komfort, gemenskap, aktivitet och hållbarhet. Så här långt har intresset varit jättestort.


Visualisering Rosendal Fastigheter

Fakta om Emiles Trädgård
Bostadsutvecklare:
 Rosendal Fastigheter
Rådgivare: Bjerking
Arkitekter: Mikael Ahrbom och Rúnar Djurhuus Halldorsson på Rosendal Fastigheter, i samarbete med Katarzyna Kisiel, Metod arkitekter
Landskapsarkitekt: Henrik Thuring, Karavan landskap
Miljöcertifiering: Miljöbyggnad Silver
Tillträde: 2027



Om Masonite Beams

Masonite Beams AB tillverkar stommar i lättbalk för villor, påbyggnader, skolor, kontor och höga trähus upp till 8 våningar. Våra träbaserade lättbalkar har tydliga miljö- och energifördelar och är både starka, lätta och raka.


Kontaktpersoner

Ulf Dewerlid
Affärsutvecklare
Ulf Dewerlid