2023-09-11 09:00Pressmeddelande

Masonite Beams lanserar nytt byggkoncept anpassat för skolor

Bild på en färdigbyggd Liljaskolan som är turkos med trädetaljer. Skolan är byggd med Masonite Beams lättbalkar.

Masonite Beams presenterar nu stolt MFB Skolkoncept – en banbrytande lösning som erbjuder flexibelt, hållbart och cirkulärt skolbyggande.

Grunden i konceptet är anpassningsbara byggelement, skräddarsydda för olika typer av skolbyggnader. Kärnan utgörs av Masonite Beams lättbalkar, som ersätter massiva träbalkar i såväl tak som väggar och golvbjälklag.

MFB Skolkoncept erbjuder både plan- och volymelement, vilket möjliggör kreativa designlösningar i kombination med korta byggtider. Den lätta och smarta konstruktionen innebär enklare installationsjobb, möjlighet till påbyggnation och smidig anpassning till skolvärldens högt ställda akustik- och brandsäkerhetskrav.

Alla komponenter är självklart testade för att säkerställa goda inomhusmiljöer och låga CO2-utsläpp genom materialens livscykler. Och tack vare genomtänkta knutpunkter skapas möjligheter till cirkularitet och återbruk av byggelementen – en hållbar lösning för framtidens skolor, helt enkelt.



Om Masonite Beams

Masonite Beams AB tillverkar stommar i lättbalk för villor, påbyggnader, skolor, kontor och höga trähus upp till 8 våningar. Våra träbaserade lättbalkar har tydliga miljö- och energifördelar och är både starka, lätta och raka.


Kontaktpersoner

Kontakta oss
Masonite Beams
Kontakta oss