2022-11-15 07:00Pressmeddelande

Lidköping och Skövde föll på målsnöret i kampen om SM-veckan

Fem städer var kvar i sluttampen om att få arrangera SM-veckan 2025 eller 2026. Under veckan meddelade Riksidrottsförbundet att de efter en mycket tuff process beslutat att erbjuda Norrköping och Karlstad värdskapet.

I juni 2022 lämnade Lidköping och Skövde in en gemensam ansökan om att få arrangera SM-veckan 2026.

Vi var självklart ödmjuka inför de städer vi ställdes emot. Samtidigt har vi siktat högt och hela tiden haft en tilltro till vår kapacitet med vår gemensamma erfarenhet av att arrangera större evenemang, våra varierande arenor, vårt breda föreningsliv och det starka samarbetet i Skaraborg. Vi har verkligen fått bekräftat från Riksidrottsförbundet (RF) att de bedömer att vi skulle klara av att arrangera en SM-vecka av hög kvalitet, säger Anna Ohlin Ek, Vd på Destination Läckö-Kinnekulle.

Nu går alltså den här omgångens värdskap till Norrköping och Karlstad.

Vi tar med oss den respons vi fått från RF för att tillsammans ta sikte mot en ny ansökan i nästa utlysningsperiod. Då har vi förmodligen ännu bättre förutsättningar med en rad nybyggda anläggningar både i Lidköping och Skövde och därtill erfarenhet av att arrangera en SM-vecka vinter, säger Mats Olsson, vd Next Skövde.

Läs hela pressmeddelandet från RF här: https://www.rf.se/omriksidrottsforbundet/formedia


Om Lidköpings kommun

Vår vision: Lidköping, en välkomnande och hållbar kommun. Vi lever ungefär som vi alltid har gjort, nära vattnet, jorden och varandra. En välkomnande och hållbar kommun. Vad innebär det egentligen? För oss i Lidköping är steget från vision till verklighet inte långt. Vi lever ungefär som vi alltid har gjort, nära vattnet, jorden och varandra. Det nya är nog mest att vi satt ord på hur och vad vi vill vara. Det är inte oviktigt i en tid av snabba samhällsförändringar, globalisering och miljöhot. Lidköping är helt enkelt en kommun där du alltid ska känna dig välkommen oavsett om du turistar, vill driva näringsverksamhet eller slå dig ner här för resten av livet. Det är ett synsätt som inte bara präglar kommunens verksamheter, utan också delas av oss som bor här. I Lidköping tycker vi om att träffas, diskutera och utbyta tankar. Hur ska man annars förklara att en stad av vår storlek har över 30 kaféer? Så var det det här med hållbarhet. Snart sagt varje kommun och företag säger sig verka för en långsiktigt hållbar utveckling. Det är fantastiskt att så många drar åt samma håll. Men det är också helt nödvändigt för att kommande generationer ska kunna få ett lika gott liv som vi har idag.

Kontaktpersoner

Kommunikatör
Mikael Ingebäck