2022-06-08 14:19Pressmeddelande

Gratis aktiviteter på KläppenDagen

Söndagen den 19 juni bjuder Kläppen Ski Resort in till KläppenDagen, en gratis aktivitetsdag där besökare fritt får prova på alla sommaraktiviteter som Kläppen Arena, discgolf, kanotpaddling och minigolf med mer. KläppenDagen kommer också innefatta invigning av Iris Glasskafé.

- Vi vill ge alla möjlighet att prova på årets nyheter. Den här sommaren har vi byggt ut discgolfparken till en 18-hålsbana och tillsammans med stugägarföreningen adderat fler hinder på hinderbanan och investerat i en ny hinderbana anpassad för barn. Vår förhoppning är att det ska bli fullt pådrag den 19 juni, säger Fredrik Stenmalm, Sportchef på Kläppen Ski Resort.

Utöver kostnadsfria aktiviteter kommer det nya fiket Iris Glasskafé att invigas. Fyraåriga Iris Eriksson, som kaféet är döpt efter, kommer att klippa bandet och välkomna de första glass- och fikagästerna klockan 10.00 på söndagen.

- Intresset att besöka Kläppen och Sälenfjällen under sommaren har aldrig tidigare varit så stort. Just nu ligger bokningsläget 33 procent bättre jämfört med samma period föregående år, så trenden med en aktiv familjesemester i fjällen fortsätter att öka, säger Magnus Noppa, Marknadschef på Kläppen Ski Resort.

Det är inte bara barnfamiljer som visat intresse för den kommande KläppenDagen, även atleter från snowboard- och freeskilandslaget kommer vara på plats och träna i Kläppen Arena. Världsstjärnorna Sven Thorgren och Oliwer Magnusson är två av flera välkända namn.

Läs mer om KläppenDagen den 19 juni >>


Om Kläppen Ski Resort

Kläppen Ski Resort ligger i Sälen och är Sveriges sjätte största skidanläggning med 37 nedfarter i alla väderstreck. Kläppen är känt för sin höga kvalitet på snön samt den prisade snowparken som blivit utnämnd till landets bästa nio år i rad. Hela familjen har sin egen skidåkning på Kläppen, från den lilla knatten till mamma, pappa, mormor, morfar till tonåringen som vill utvecklas på skidor eller bräda.