2022-04-14 11:25Pressmeddelande

Sommarsuccén på Kläppen fortsätter – nu med nya satsningar

Kläppen ArenaKläppen Arena

Fjolårets stora sommarsatsning Kläppen Arena visade sig bli ett hyllat inslag i Kläppens sommarutbud, likaså discgolfparken som lockade spelare från hela Sverige. Nu tar Kläppen nya krafttag och investerar mer i barmarkssäsongen.

Några av de större nyheterna inför sommaren 2022 är att Kläppen öppnar Iris Glasscafé, vid Västerdalälven kommer boendealternativet glampingtält erbjudas och den befintliga discgolfparken kommer att utökas med fler korgar och längre bansträckning.

- Allt fler har upptäckt hur fint det är på Kläppen under sommarhalvåret. Efter flera år med tillväxt under barmarkssäsongen känns det extra kul att presentera de nya satsningarna, säger Gustav Eriksson, VD på Kläppen Ski Resort.

Han nämner stolt Kläppen Arena som var en av fjolårets stora sommarinvesteringar. Arenan, som är unik i sitt slag, har placerat Kläppen Ski Resort högt upp på många gästers lista över framtida resmål. Kläppen kommer fortsätta spinna vidare på det unika i arenan och erbjuda både ledarledda camps och aktivitetsdagar i sommar.

- Utöver arenan har Kläppen ett unikt läge med berget och älven, vilket skapar oändliga möjligheter för oss. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla anläggningen med fler aktiviteter för hela familjen, avslutar Gustav Eriksson.

Andra nyheter värda att nämna är att antalet kanoter kommer utökas och badplatsen vid Västerdalälven kommer breddas. På Tranantorget byggs en hinderbana anpassad för barn samt att den befintliga hinderbanan kommer utökas med fler utmanande hinder.

Sommarsäsongen på Kläppen Ski Resort öppnar den 20 juni och stänger den 21 augusti. För den som önskar fortsätta aktivera sig efter den 21 augusti kommer Kläppen Arena vara öppen under helgerna i höst, likaså discgolfparken och en rad andra aktiviteter.


Om Kläppen Ski Resort

Kläppen Ski Resort ligger i Sälen och är Sveriges sjätte största skidanläggning med 37 nedfarter i alla väderstreck. Kläppen är känt för sin höga kvalitet på snön samt den prisade snowparken som blivit utnämnd till landets bästa nio år i rad. Hela familjen har sin egen skidåkning på Kläppen, från den lilla knatten till mamma, pappa, mormor, morfar till tonåringen som vill utvecklas på skidor eller bräda.