2022-05-05 12:10Pressmeddelande

Fler vill sommarsemestra på Kläppen i Sälenfjällen

Paddla kanot i Västerdalälven

Kläppen Ski Resort har just avslutat en rekordvinter med en snittbeläggning på över 90%. En succé som ser ut att hålla i sig även under sommaren. Just nu ligger bokningsläget på 33% bättre jämfört med samma period föregående år.

Fjolårets investeringar med bland annat Kläppen Arena, diskgolfparken, beachvolley- och fotbollsplan, hinderbana och flera kanoter visade sig inte bara bli en succé, de gav dessutom de besökande sommargästerna mersmak. Antalet bokningar har ökat med 33 procent i jämförelse med samma period 2021, vilket tyder på en kommande rekordsommar. Nu satsar Kläppen vidare med nio nya discgolfkorgar, vilket utökar parken till en 18-hålsbana. Utöver det köper Kläppen in fler kanoter och bygger en ny hinderbana för barn. På Kläppens camping kommer IRIS Glasskafé öppna samt ett nytt boendealternativ erbjudas i form av glampingtält.

- För att ge fler möjlighet att aktivera sig i Sälenfjällen har vi dessutom valt att arrangera en kostnadsfri prova-på-dag, KläppenDagen, den 19 juni. Den söndagen får alla som besöker Kläppen fritt prova alla sommaraktiviteter. Utöver det har Kläppen valt att aldrig ta betalt för bilparkering, så allt är verkligen gratis, säger Magnus Noppa, Marknadschef på Kläppen Ski Resort.

Men det är inte bara sommaren som ser ut att leverera, vintersäsongen 21/22 visade sig slå alla tidigare rekord. Aldrig tidigare har Kläppen haft så många besökande gäster under en och samma säsong.


Om Kläppen Ski Resort

Kläppen Ski Resort ligger i Sälen och är Sveriges sjätte största skidanläggning med 37 nedfarter i alla väderstreck. Kläppen är känt för sin höga kvalitet på snön samt den prisade snowparken som blivit utnämnd till landets bästa nio år i rad. Hela familjen har sin egen skidåkning på Kläppen, från den lilla knatten till mamma, pappa, mormor, morfar till tonåringen som vill utvecklas på skidor eller bräda.