2022-06-21 07:10Pressmeddelande

Hasselbacken firar sommaren med livemusik på terrassen

Hotell Hasselbacken på Kungliga Djurgården i Stockholm.

I sommar lever terrassen på Hasselbacken med kultur och nöje för hela Stockholm. Förutom gästande artister som Julia Frej, Pride-firande och Silent Disco ser dj:s till att musiken flödar varje fredag, lördag och söndag till både brunch och middag.

– Vi vill göra Hasselbacken till den levande kulturplats som Hasselbacken faktiskt en gång var för stockholmarna, och den här sommaren börjar vi den resan. Här ska det vara skoj, fabulösa fester och firanden. En plats där både den äldre generationen Hasselbackenbesökare och den yngre som kanske aldrig har upplevt Hasselbacken kan skapa nya minnen, säger Ingmari Pagenkemper, vd för Cirkus Venues.

Först ut i sommarens program på terrassen är det populära, udda och något vrickade midsommarfirandet med dragshowartisten Martin “Miss Inga” Johansson och Ingmari Pagenkemper själv som återigen plockar fram midsommaralter egot “Helga”.

På allmän begäran från publiken görs en extrainsatt ringdans runt midsommarstången klockan 18.30 innan festen fortsätter med med snapsvisor och allsång.

– Sommaren på Hasselbackens terrass avslutar vi med en stor fest som vi inte kan berätta mer om riktigt ännu. Men vi lovar att det blir ett block party som alla stockholmare vill vara med på, säger Ingmari Pagenkemper.

Sommarprogram Hasselbackens terrass 2022

Sommarprogram Hasselbackens terrass 2022

Den 24 juni: Midsommar med Miss Inga och Helga
Den udda och något vrickade midsommartraditionen med dragshowartisten Miss Inga är tillbaka på Hasselbacken. Meddansörinna runt stången är Ingmari Pagenkemper under sitt midsommaralter ego “Helga”.

Den 29 juni: Johanna Falkenberg
Johanna Falkenberg, tillsammans med två musiker på piano och gitarr, kommer till Hasselbacken en kväll för att spela eget material blandat med covers. Somrig stämning utlovas.

Den 6 juli: Julia Frej
Julia Frej är en låtskrivare/artist/sångerska bosatt i Stockholm. Genom åren har hon framgångsrikt lett och producerat inom tv/podcast men främst varit känd för sin stämma och otroliga närvaro live. Hon slog igenom med en egen svensk översättning utav Broder Daniels ”Shoreline” i Nyhetsmorgon där hennes version heter ”vi är skuggor”. Sedan dess har hon släppt EP och massor av singlar och covers men främst turnerat och varit liveartist, ofta vid sidan av Ebbot Lundberg. Nu skriver Julia Frej ny musik och även till andra. Hon har även skådespelat i musikteater på Uppsala Stadsteater/Västmanlands teater och verkar inom olika sorters kultur på heltid. Med sina stora röst och nakna känsla lämnar hon ingen oberörd och kommer nu med sin magiska trio bestående av Yrsa Schau och Hanna Nilsson. De brinner för sin stämsång och har spelat länge ihop.

Den 16 juli: Silent Disco
Danskonceptet Silent Disco har länge varit populärt utomlands och har nu fått fäste även i Sverige. Med trådlösa hörlurar och tre val av kanaler väljer gästen själv musikgenre att dansa till och kan genom LED-färgen på grannens hörlurar se om man dansar till samma låt. Kanske spelas ABBA på den blå kanalen, Avicii på den röda och Drake på den gröna – men alla kan dansa med varandra och volymen kontrollerar man själv. Vill man sedan prata med någon mitt på dansgolvet så går det utmärkt utan att behöva skrika in i någons öra. Man tar bara av sig hörluren och minglar, flörtar, pratar och nätverkar i normal samtalston.

Den 22 juli: Povels Naturbarn – 100 år Povel Ramel
Två av de mest självklara Povel-kännarna, dottern Lotta Ramel (skådespelare och regissör) och sonen Mikael Ramel (musiker och musikterapeut) visar med råge att det artistiska äpplet inte fallit långt från trädet. Mästarens underfundiga ordmakeri och härliga melodier utgör grunden men de sätter också sin egen prägel på föreställningen när de knäpper upp Ramel-texter och melodier. Allt väl uppbackat av basisten Backa Hans Eriksson. Alla tre har arbetat tillsammans med Povel Ramel i ett flertal produktioner.

Pride på Hasselbacken
Torsdag den 4 augusti återvänder till Gunn Lundemo till Hasselbacken och får Hazeliussalen att gunga med en schlagernatt värdig Pridefirandet och bjuder dessutom in till en Lesbian Queer Brunch på terrassen söndag den 7 augusti. Mer information om Pride på Hasselbacken kommer inom kort.

Den 19 augusti: Valerias Klezmer Chariot
Valerias Klezmer Chariot är en kvintett av eklektiska och rutinerade musiker baserade i Stockholm. De bjuder på en bred repertoar främst bestående av klassika klezmermelodier och bästa hitsen från Balkan kombinerade med orginallåtar av bandets ledare, klarinettisten Valeria Conte. Med klarinett, bastuba, dragspel, trummor och trumpet garanteras den ultimata klezmer och balkanstämningen som har förgyllt fester i generationer.

Den 27 augusti: Soul Train In The Park 2022
Soul Train-familjen bjuder in till Soul Train in The Park på Hasselbacken och minns Kungsträdgården 2016 och Skansen 2019 då dansen och allsången regerade hos tusentals härliga gäster. Nu gör Soul Train det igen och ger den bästa Soul Train-musiken från Aretha till Avicii.
Headline: DJ Müller tillsammans med DJ Kristina Gern, DJ Per Preinitz.
Warm-up DJ: DivaJ.

Läs mer om sommaren på Hasselbacken på hasselbacken.com

Kontakt press:
hej@sethosten.se


Om Hotell Hasselbacken

Välkommen till Hotell Hasselbacken! Det historiska Hotell Hasselbacken är vackert beläget på Djurgården i Stockholm. Med 113 hotellrum, restaurang, bar, relaxavdelning och mötes- & eventlokaler för upp till 300 personer är Hotell Hasselbacken på Djurgården ett perfekt val för weekend-resan såväl som företagsevenemang. Restaurangen på Hasselbacken är genomsyrad av historia och erbjuder klassiska rätter med en modern touch. Våra hotellrum är rymliga och du bor nära Djurgårdens alla attraktioner som Gröna Lund, Skansen, ABBA The Museum och Vasamuseet. Om du ska på föreställning på Cirkus så bor du smidigt på Hasselbacken som ligger vägg i vägg.