2022-04-06 08:05Pressmeddelande

Arenor, hotell och restauranger på ­Djurgården samlas i nya bolaget Cirkus Venues

Flygbild över Kungliga Djurgården i Stockholm. Arenor, hotell och restauranger på ­Djurgården samlas i nya bolaget Cirkus Venues. Foto: Cirkus Venues

Stockholmsbaserade Pophouse inledde ­nyligen en global storsatsning på populärkultur genom att investera i världsartisters musikkataloger, gaming, podcast och liveunderhållning. Bolaget har sedan tidigare ägt och förvaltat ett antal anläggningar på Djurgården, däribland Cirkus, Hasselbacken och det stora utvecklingsprojektet Gasklockan, som nu ­samlas i ett eget fristående bolag, Cirkus Venues. Det nya bolaget leds av Ingmari Pagenkemper.

Cirkus Venues blir därmed en av Stockholms största spelare inom besöksnäring, med restauranger, hotell och arenor koncentrerade till Djurgården. Den nya strukturen innebär ingen förändring av ägarbilden som ­kommer att vara densamma i båda bolagen med Conni Jonsson och Björn Ulvaeus som huvud­ägare. Cirkus Venues blir ett systerföretag till ­Pophouse.

– Att vi blir ett eget bolag möjliggör enklare beslutsvägar och mindre spretighet för alla. Vi kan fokusera på det vi är bäst på. Inte minst i dessa tider är det viktigt, när snabbrörlighet blivit alltmer avgörande för att skapa resultat. Mitt fokus framöver kommer att handla om att sätta den egna organisationen och att utveckla nya och gamla juveler inom verksamheten, ­säger Ingmari Pagenkemper, vd för det nya bolaget Cirkus Venues.

Ingmari Pagenkemper, vd Cirkus Venues

Ingmari Pagenkemper, vd Cirkus Venues. Foto: Karin Bernhardsson/Seth&Östen

Pagenkemper var tidigare affärsområdeschef för de enheter som nu bildar det egna bolaget. Per Sundin, vd för Pophouse, blir bolagets ­styrelseordförande.

– Genom att renodla Pophouse fokus till ­IP-rättigheter och låta Cirkus Venues fokusera på besöksnäring skapar vi goda ­förutsättningar för alla verksamheter att utvecklas. Samtidigt kommer båda bolagen att fortsätta vara del av samma familj och samarbeta nära. Det finns såklart många beröringspunkter mellan det innehåll som Pophouse skapar och de anläggningar Cirkus Venues vill fylla med innehåll, säger Per Sundin.

Den enda verksamheten ute på ­Djurgården som förblir i Pophouse ägo är ABBA The Museum med tillhörande butik, eftersom dessa enheter är en del av Pophouse affärsmässiga fokus på IP-rättigheter och artist­varumärken. Cirkus Venues består av Cirkus, Hasselbacken, en ny butik som öppnar inom kort, Pop House Hotel och Gasklockan, som öppnar 2025.

Presskontakt:
Karin Bernhardsson, Seth & Östen
(+46) 73-420 16 33
karin@sethosten.se


Om Hotell Hasselbacken

Välkommen till Hotell Hasselbacken! Det historiska Hotell Hasselbacken är vackert beläget på Djurgården i Stockholm. Med 113 hotellrum, restaurang, bar, relaxavdelning och mötes- & eventlokaler för upp till 300 personer är Hotell Hasselbacken på Djurgården ett perfekt val för weekend-resan såväl som företagsevenemang. Restaurangen på Hasselbacken är genomsyrad av historia och erbjuder klassiska rätter med en modern touch. Våra hotellrum är rymliga och du bor nära Djurgårdens alla attraktioner som Gröna Lund, Skansen, ABBA The Museum och Vasamuseet. Om du ska på föreställning på Cirkus så bor du smidigt på Hasselbacken som ligger vägg i vägg.