2014-04-11 08:55Pressmeddelande

Virtual Stores virtuella butik fick publikens pris

null

Förra veckan röstade besökarna på mässan e-commerce i Kista fram den världsunika virtuella butik Virtual Stores utvecklat i samarbete med dagligvarukedjan City Gross som den mest användbara nyheten 2014.

Virtual Stores virtuella butik bygger på att konsumenter med stöd av sina smarta mobiler handlar från touch-skärmar placerade i miljöer där många konsumenter vistas och som förmedlar budskap om bl a sortiment och erbjudanden. I och med att skärmarna är uppkopplad mot nätet kan innehållet fjärrstyras och skräddarsys på distans.

–  Vi är glada över den positiva respons vi fått på vår virtuella butik. Förra året placerade vi ut ett antal virtuella pilotbutiker i båda allmänna miljöer och i butiksmiljö. Nu förbereder vi utifrån erfarenheterna från dem en bredare utrullning under hösten, samtidigt som vi diskuterar med andra kedjor som är intresserade av att få tillgång till vår virtuella lösning, säger Carl-Mikael Bergendahl, affärsområdesansvarig e-handel på Bergendahls Food, som äger och driver City Gross-kedjan.

De virtuella butikerna är tänkta att placeras i såväl offentliga miljöer där konsumenter naturligt rör sig som i traditionella butiker. Det senare förväntas påverka hur dagligvarubutiker ser ut framöver, eftersom deras ytor kraftigt kan minskas när t ex utrymmeskrävande specialvaror istället kan erbjudas i den virtuella butiken.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Mer information

Carl-Mikael Bergendahl, affärsområdesansvarig e-handel Bergendahls Food,

0705-37 83 29

Mathias Segelman, VD Virtual Stores, 0702-52 53 62

Jennie Heidenfors
, mässansvarig
easyFairs Scandinavia, 073-656 58 55Om City Gross

City Gross grundades 1993 och består idag av 42 stormarknader samt e-handel. Samtliga butiker har butiksstyckat kött, manuella fiskavdelningar, egna butiksbagerier, landets bredaste sortiment av livsmedel, ett brett sortiment inom hus, hem och fritid samt ett storhushållssortiment för näringsidkare. City Gross drivs av Bergendahls som grundades 1922 och ägs idag av familjen Bergendahl Mylonopoulos i tredje och fjärde generationen.


Kontaktpersoner

Rebecca Wictor
PR & Kommunikation
Rebecca Wictor
Kundkontakt
Kundkontakt