2017-04-05 08:15Pressmeddelande

Två Kristianstadpågar leder City Gross i fajten om matkunderna

null

När City Gross Kristianstad i höst slår upp dörrarna som första butik i nya handelområdet C4 Shopping är det med två glada hemvändande dagligvarurävar vid rodret. De laddar nu för att öka såväl stormarknads- som restaurangkonkurrensen i Kristianstad.

Skalet till Kristianstads nya City Gross börjar bli klart och på Hässleholms­­baserade familjeföretaget Bergendahls flyttar fokus alltmer över till inredningen och rekryteringen av medarbetare. Först ut när det gäller det senare är de två butikscheferna, som tillsammans med ett sextiotal medarbetare räknar med att öka såväl stormarknads- som restaurangkonkurrensen i nordöstra Skåne.

– Vi blir den glada utmanaren som tillför ny energi och kundnytta till gagn för alla som handlar sin mat i Kristianstad. För ett halvår sedan öppnade vi Hässleholm och nu är det dags för en litet större utmaning, även om vi på Bergendahls ser Kristianstad som en del av vår hemmamarknad, säger Richard Bengtsson, butikschef på City Gross Kristianstad och med en gedigen dagligvarubakgrund i Kristianstad och som butikschef på City Gross i Ljungby.

– Läget i Hammar och vår starka färskvaruprofil, utvecklade e-handel och attraktiva prisnivå ökar konkurrensen inom dagligvaruhandeln till gagn för boende i Kristianstad med omnejd. Vi är lika peppade som ödmjuka inför utmaningen, säger Roger Kristiansson, biträdande butikschef på City Gross Kristianstad och med många års erfarenhet som butikschef i City Gross-butiker i Staffanstorp, Malmö, Lund, Trelleborg och Helsingborg.

Butikscheferna drar nu igång rekryteringen av ledningsgruppen och fortsätter därefter i slutet av maj fram till början av juli med övrig personal. All rekrytering sker i samarbete med Arbetsförmedlingen. Information om vilka tjänster som skall besättas kommer efterhand att förmedlas på företagets webbplats (https://www.citygross.se/om-city-gross/lediga-jobb/).

City Gross är en av de kedjor som växer snabbast inom svensk dagligvaruhandel. Konsumenter­na verkar gilla att uppstickaren går sin egen väg med ett fokus på att erbjuda varor som både smakar och gör gott. Till det som står ut hör bl a färskt kött som alltid är svenskt och styckas i butik, bröd som bakas av bagare från mjöl i butik, manuella fiskdiskar med fisk och skaldjur från hållbara bestånd, stora avdelningar för frukt och grönt och en märkning av varor med få eller inga tillsatser med konsumentföreningen Äkta vara.

____________________________________________________________

För mer information:

Richard Bengtsson, butikschef City Gross Kristianstad, 0723-70 20 34

Roger Kristiansson, biträdande butikschef City Gross Kristianstad, 0722-22 63 83


Om City Gross

City Gross grundades 1993 och består idag av 42 stormarknader samt e-handel. Samtliga butiker har butiksstyckat kött, manuella fiskavdelningar, egna butiksbagerier, landets bredaste sortiment av livsmedel, ett brett sortiment inom hus, hem och fritid samt ett storhushållssortiment för näringsidkare. City Gross drivs av Bergendahls som grundades 1922 och ägs idag av familjen Bergendahl Mylonopoulos i tredje och fjärde generationen.


Kontaktpersoner

Rebecca Wictor
PR & Kommunikation
Rebecca Wictor
Kundkontakt
Kundkontakt