2016-06-27 07:30Pressmeddelande

Sommarmånaderna högsäsong för magsjuka – hemleverans av kylda matkassar håller maten fräschare i sommarvärmen

null

Statistik från Folkhälsomyndigheten visar att under sommarmånaderna 2011-2015 insjuknade fler än 10 000 personer av livsmedelsburna bakterierna. En anledning är enligt Livsmedelsverket svårigheterna med att hålla maten kall i värmen i samband med inköp och transporter i varma bilar. En lösning är hemleverans av färdiga matkassar i kylbilar.

Med värmen ökar risken för bakterier i mat. Hemtransporten av mat som blir varm är en av de stora riskkällorna vid magsjuka i samband med måltider. Många handlar som vanligt och tänker inte på att bakterietillväxten ökar på sommaren jämfört med svalare årstider. En lösning för den som inte har tillräckligt stora kylboxar i bilen är att beställa maten för hemleverans med intakt kylkedja. City Gross har därför valt att hela sommaren hemleverera färdigkomponerade matkassar och 800 olika basvaror man väljer fritt i kylbilar.

– Intresset för e-handel av mat ökar hela tiden och under sommaren är en av anledningarna just tryggheten att vi till skillnad från en del av våra konkurrenter valt att leverera i kylbilar hela sommaren, säger Pontus Andersson, ansvarig för e-handel på City Gross.

City Gross ligger i framkant i utvecklingen av e-handel med mat. 75 % av svenska hushåll kan kombinera kedjans sortimentet av receptstyrda matkassar med 800 dagligvaror för hygienisk kyld hemleverans eller avhämtning i butik till stormarknadspriser.

Svensk Digitalhandels D-food index för årets tre första månader visar att e-handel med mat ökade 32 %, lösplock med 43 % och middagslösningar med 21 %. City Gross färdigkomponerade matkassar ökade med 60 %, d v s nästan dubbelt så mycket som marknaden för e-handel med mat. Jämfört med marknaden för middagslösningar på nätet var City Gross ökning tre gånger så stor


Om City Gross

City Gross grundades 1993 och består idag av 42 stormarknader samt e-handel. Samtliga butiker har butiksstyckat kött, manuella fiskavdelningar, egna butiksbagerier, landets bredaste sortiment av livsmedel, ett brett sortiment inom hus, hem och fritid samt ett storhushållssortiment för näringsidkare. City Gross drivs av Bergendahls som grundades 1922 och ägs idag av familjen Bergendahl Mylonopoulos i tredje och fjärde generationen.


Kontaktpersoner

Rebecca Wictor
PR & Kommunikation
Rebecca Wictor
Kundkontakt
Kundkontakt