2019-09-16 11:00Pressmeddelande

Premiär för City Gross egna färdigrätter

null

Bergendahls Food – som driver City Gross – lanserar under vecka 38 femton stycken kylda färdigrätter under de egna varumärkena Favorit och Favorit Finfina. Kedjan tar därmed ett grepp kring en av de snabbast växande varugrupperna i Sverige. Samtidigt tar man upp kampen med lunchrestaurangerna och de 46 procent av befolkningen som äter färdigrätter på jobbet.

– Färdiga måltider har tagits emot väl av konsumenter och tillväxten har länge varit konstant. Det är en stor efterfrågan som vi vill bemöta, säger Cecilia Nilsson, affärsområdeschef EMV hos Bergendahls Food.

Intresset för färdiga måltidslösningar är stort och hela 95 procent av svenskarna har någon gång ätit en färdigrätt, det visar en undersökning av Sifo som Bergendahls Food låtit göra*. Detta är något som kedjan tagit fasta på när de nu lanserar två serier färdigmat; en serie med genuina italienska pastarätter och en serie färdigrätter med husmanskost från världens alla hörn, som dock bara innehåller svenskt kött och kyckling. Dessutom lanseras äkta stenugnsbakade kylda pizzor direkt från Italien under premiumvarumärket Favorit Finfina.

– I serien med färdigmat från hela världen har vi stor variation, både traditionella svenska klassiker och rätter som är lite nyare i vår måltidstradition, säger Cecilia och fortsätter:
– Vi har haft stort fokus på att pastarätterna ska ha en riktigt genuin, italiensk prägel. Snabbt och smidigt ska det vara, men framför allt riktigt gott!

Något för alla
Kylda färdigrätter har varit i ropet i många år och marknadsvärdet för kategorin förväntas växa till 710 miljoner euro år 2022, enligt Euromonitor. För att nå fler har Bergendahls Food utvecklat en gedigen palett av olika rätter.

– Det som verkligen sticker ut är seriens bredd, något som gör att vi tilltalar en bred målgrupp. Det är också viktigt att erbjuda en smakupplevelse som är minst lika hög som om konsumenten skulle ha lagat maten hemma, förklarar Cecilia.

Rätterna värms i micro på bara 3 minuter och är utmärkta vardagsräddare, som lunch eller kvällsmat.

– Pizzan behöver lite mer tid för att bli klar och ska tillagas i ugn. Vi tror att den största konsumtionen kommer att vara koncentrerad till helgen, avslutar Cecilia.

Produktlanseringen sker under vecka 38 och Bergendahls Foods nya färdigrätter kommer att finnas hos företagets 42 City Gross-butiker. Sortimentet kommer senare även att finnas hos fria handlare, exempelvis mathem.se.

De kylda färdigrätterna är följande:

  • Favorit Färdigrätter: Köttbullar med mos och gräddsås, pannbiff med mos löksky, spagetti bologense, tikki masala med jasminris, röd curry med jasminris, vegetariska kikärtsgryta med linser och matvete, korvstronganoff med basmatiris.
  • Favorit Pastarätter: Tortellini med gräddsås, fusilli med pesto, tortellini ricotta, tortellinin med bolognese, gnocchi med gorgonzola.
  • Favorit Finfina kylda pizzor: pizza capricciosa, pizza diavola, pizza eccelente.

Favorit Pastarätter kostar 34,95kr, Favorit Färdigrätter kostar 44,95kr och Favorit Finfina Pizza kostar 54,95kr.

För mer information, vänliga kontakta:
Cecilia M Nilsson, Affärsområdeschef EMV, Bergendahls Food,
tel. 076-842 66 55, cecilia.m.nilsson@bergendahls.se

*Undersökningen har genomförts av Sifo på uppdrag av Bergendahls Food, för att utforska allmänhetens preferenser kopplade till att färdigrätter. Totalt har 1000 intervjuer genomförts 25 juli – 7 augusti 2019. De tillfrågade utgör ett representativ urval av populationen och tillfrågade är allmänheten i åldrarna 18–79 år.


Om City Gross

City Gross grundades 1993 och består idag av 42 stormarknader samt e-handel. Samtliga butiker har butiksstyckat kött, manuella fiskavdelningar, egna butiksbagerier, landets bredaste sortiment av livsmedel, ett brett sortiment inom hus, hem och fritid samt ett storhushållssortiment för näringsidkare. City Gross drivs av Bergendahls som grundades 1922 och ägs idag av familjen Bergendahl Mylonopoulos i tredje och fjärde generationen.


Kontaktpersoner

Rebecca Wictor
PR & Kommunikation
Rebecca Wictor
Kundkontakt
Kundkontakt