2013-04-02 09:22Pressmeddelande

Över tusen personer vill bli svenska mästare i grillning

null

Nu går startskottet för det första svenska mästerskapet i grillning och BBQ. Mästerskapet fungerar som kval till grill-VM och utgörs av kvalificerande deltävlingar på 34 orter inför SM-finalen på Liseberg i maj. De svenska mästarna möter därefter ett femtiotal team från 25 nationer och fem kontinenter under VM i Marocko i regi av World Barbeque Association.

1 039 personer fördelade på 484 lag har anmält att de vill ta hem det första svenska mästerskapet i grillning och representera Sverige på grill-VM i Marocko. Det konstaterar arrangören Swedish Barbeque Association efter att anmälningstiden gick ut igår.

Nu inleds gallringsprocessen i syfte att få fram de fem lag från var och en av de 34 orter runt om i Sverige, där kvaltävlingar arrangeras under april och maj. Vem av de lokala vinnarna som får kalla sig svenska mästare avgörs därefter i finalen på Liseberg i Göteborg den 18-19 maj.

– Att vi nu för första gången genomför ett svenskt mästerskap i grillning och BBQ är ett uttryck för ett ökande intresse för den här typen av kvalitativ och trivsam matlagning, säger Kent Nilsson, ordförande för Swedish Barbeque Association.

Ursprungligen var 33 kvaltävlingar planerade. För att möta det stora intresset har antalet kvaltävlingar utökats med ytterligare en. Det blir den första och äger rum den 11 april i Kungsträdgården kl 11.00-18.00, med fem lag som valts ut bland alla anmälda.

I varje deltävling tillreder fem lag tre rätter enligt World Barbeque Associations regelverk och under överinseende av Svenska Grillandslaget, som tillsammans med en lokal jury utser det vinnande laget på varje ort. Kvalvinnarna möts i en final, där det vinnande laget tillsammans med Svenska Grillandslaget representerar Sverige i Saidia i Marocko den 24-26 maj när grill-VM arrangeras för tolfte gången.

Huvudsponsor av Grill & Barbeque SM 2013 är City Gross i samarbete med evenemangssponsorn Liseberg. Final och kvaltävlingar är offentliga och tillgängliga för allmänheten.

________________________________________________________________

För mer information:

Kent Nilsson, ordförande Swedish Barbeque Association (f d Grillfrämjandet), 0706-35 85 53

Peter Mårtensson, projektledare City Gross, 0706-69 97 82

Julia Vasilis, informationschef Liseberg, 031-733 04 07

www.grillframjandet.se • wbqa.com

www.citygross.se • facebook.se/citygross

www.liseberg.se


Om City Gross

City Gross grundades 1993 och består idag av 42 stormarknader samt e-handel. Samtliga butiker har butiksstyckat kött, manuella fiskavdelningar, egna butiksbagerier, landets bredaste sortiment av livsmedel, ett brett sortiment inom hus, hem och fritid samt ett storhushållssortiment för näringsidkare. City Gross drivs av Bergendahls som grundades 1922 och ägs idag av familjen Bergendahl Mylonopoulos i tredje och fjärde generationen.


Kontaktpersoner

Rebecca Wictor
PR & Kommunikation
Rebecca Wictor
Kundkontakt
Kundkontakt