2013-11-27 15:06Pressmeddelande

Nya svenska livsmedelskedjan M.A.T. med saluhallskänsla invigd

null

Kön av förväntansfulla kunder ringlade lång när Sveriges första dagligvarukedja på tio år invigdes i Helsingborg idag. Den nya kedjan vill återknyta till forna tiders saluhallskänsla, samtidigt som den innehåller moderniteter i form av ett världsunikt e-handelsupplägg och olika former av måltidslösningar för konsumenter med ont om tid.

Bergendahls har skapat M.A.T. för att försöka möta nya kundbehov utifrån övertygelsen att hur och när man vill handla dagligvaror håller på att förändras. Butiken präglas därför av saluhallskänslan med färskvaror till stormarknadspriser, smartare måltidslösningar med bland annat möjlighet att äta i butiken eller ta med färdig mat för uppvärmning, samt en anpassning till e-handel med bland annat en världspremiär för touch-skärmar där man kan beställa varor för hem och fritid för hemleverans.

– Dagligvaruhandeln håller på att förändras utifrån nya kundbehov. Intresset inför öppningen och dagens kundanstormning talar för att vi tänkte rätt när vi satsade på saluhallskänsla, måltidslösningar och e-handelsanpassning, säger Jan Hildingsson, butikschef på M.A.T. Helsingborg.

M.A.T. (uttalas ”mat”) i Helsingborg har med en totalyta om drygt 4 700 kvm ett kompaktare format än City Gross stormarknader, med tydliga zoner för olika kategorier i ett annorlunda kundvarv. De färska basvarorna utgör grunden för måltiderna och är därför det första kunden möter. Butiken är belägen på Regementsvägen 3 i den norra delen av Helsingborg och är öppen alla dagar kl 07.00-21.00.

Familjeägda Bergendahls Food äger och driver City Gross, landets fjärde största dagligvarukedja med 35 butiker. Bergendahls är med en omsättning på 11 miljarder kronor idag ett av landets fem största svenskägda familjeföretag och det 97:e största (enl Veckans Affärer). Nyetableringar av både City Gross och M.A.T. i kombination med organisk tillväxt i befintliga butiker, är tänkt att bidra till att Bergendahls fortsätter vara svensk dagligvaruhandels snabbväxare. Nästa M.A.T. öppnas under 2014 i Vällingby.

_______________________________________________________________________

För mer information:

Jan Hildingsson, butikschef på M.A.T. Helsingborg, 0702-28 33 13

Andreas Ericson, affärsutvecklingschef Bergendahls Food, 0703-39 93 83


Om City Gross

City Gross grundades 1993 och består idag av 42 stormarknader samt e-handel. Samtliga butiker har butiksstyckat kött, manuella fiskavdelningar, egna butiksbagerier, landets bredaste sortiment av livsmedel, ett brett sortiment inom hus, hem och fritid samt ett storhushållssortiment för näringsidkare. City Gross drivs av Bergendahls som grundades 1922 och ägs idag av familjen Bergendahl Mylonopoulos i tredje och fjärde generationen.


Kontaktpersoner

Rebecca Wictor
PR & Kommunikation
Rebecca Wictor
Kundkontakt
Kundkontakt