2014-09-01 15:05Pressmeddelande

Ny marknadschef för City Gross

null

Idag tillträder Mikael Ekensteen tjänsten som marknadschef Bergendahls Food. Han axlar därmed ansvaret för att fortsätta utveckla varumärket City Gross, svensk dagligvaruhandels snabbväxare de senaste åren.

Bergendahls Food dagligvarukedja City Gross har under snart tio år haft branschens högsta tillväxt. Parallellt har man enligt Svenskt Kvalitetsindex årliga mätning haft de mest nöjda kunderna bland dagligvarukedjorna. Det är därmed ett av svensk handels starkaste varumärken Mikael Ekensteen nu tar över ansvaret för som medlem av företagets ledningsgrupp:

– Jag är mycket glad över att få vara en del av att utveckla snabbväxaren inom svensk dagligvaruhandel. Exakt hur återstår att se när jag blivit varm i kläderna, men jag kan redan nu lova att vi kommer att fortsätta vara familjeföretaget som utmanar etablerade sanningar i jakten på kundnytta. Utöver att skapa kommunikation som når fram i bruset kommer en viktig del av mitt arbete vara att bidra till att vi blir ännu effektivare i att nå våra kunder när och där de önskar, säger Mikael Ekensteen, ny marknadschef på Bergendahls Food med ansvar för bland annat varumärket City Gross.

Till de stora utmaningarna för City Gross marknadsföring framöver listar Mikael Ekensteen att hitta nya vägar att skapa kundnytta och relevans i syfte att City Gross skall bibehålla positionen med Sveriges mest nöjda kunder. Viktiga faktorer i det arbetet kommer vara att digitalisera och anpassa kommunikationen till nya kanaler som mobila appar och sociala medier, samtidigt som nya butiker och butiksformatet City Gross M.A.T. skall etableras på marknaden.

Mikael Ekensteen anställdes i oktober 2013 på Bergendahls Food som ansvarig för CRM och har parallellt med det uppdraget fungerat som ställföreträdande marknadschef. Han kom närmast från rollen som övergripande ansvarig för CRM och kommunikation på flygbolaget SAS och har en bred erfarenhet av reklam, media och marknad med bl a styrelseuppdrag i Reklamombudsmannen och Institutet för Reklam och Mediestatistik (IRM).

Mikael Ekensteen ingår framöver i företagsledningen. Han ersätter Johan Johnsson som marknadschef, vilken under en tid agerat både marknadschef och vice VD, som därmed får möjlighet att fokusera på den senare rollen och det operativa ansvaret för Bergendahls Food.

Bergendahls startade 1922 och är idag ett av landets fem största svenskägda familjeföretag och det 97:e största (enl Veckans Affärer). Koncernen äger och driver genom Bergendahls Food de 37 City Gross-butikerna, landets fjärde största dagligvarukedja. City Gross framgångsformel bygger på att skapa kundnytta genom att underlätta medvetna val av bl a svenskt kött, butiksbakat bröd, hållbar fisk, närproducerad frukt och grönt samt varor med få eller inga tillsatser.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Mer information

Mikael Ekensteen, marknadschef på Bergendahls Food, 072-370 20 06Om City Gross

City Gross grundades 1993 och består idag av 42 stormarknader samt e-handel. Samtliga butiker har butiksstyckat kött, manuella fiskavdelningar, egna butiksbagerier, landets bredaste sortiment av livsmedel, ett brett sortiment inom hus, hem och fritid samt ett storhushållssortiment för näringsidkare. City Gross drivs av Bergendahls som grundades 1922 och ägs idag av familjen Bergendahl Mylonopoulos i tredje och fjärde generationen.


Kontaktpersoner

Rebecca Wictor
PR & Kommunikation
Rebecca Wictor
Kundkontakt
Kundkontakt