2018-10-24 14:00Pressmeddelande

Nu invigs City Gross i Trollhättan

null

Idag, efter över ett års förberedelser, invigdes City Gross senaste butik i Trollhättan med hela 4 200 kvm säljyta. På plats för att fira kedjans nytillskott var delar av ägarfamiljen Bergendahl-Mylonopoulos, personalstyrkan och en hundra meter lång kö med förväntansfulla kunder.

– Invigningen blev en riktig succé och det känns fantastiskt kul att så många kom för att fira. Vi har verkligen sett fram emot den här dagen länge, säger Daniel Hedevåg, butikschef City Gross i Trollhättan.

När City Gross 43:e butik öppnade dörrarna möttes det av ett stort intresse bland besökarna på handelsområdet Överby i Trollhättan. Den röda mattan rullades ut och kön började ringla lång tidigt på morgonen. När klockan slog elva var det dags att för ägarinnan Elisabeth Bergendahl-Mylonopoulos att ta fram saxen och klippa bandet som hölls av Dick Eriksson, Näringslivschef Trollhättan Stad.

– Det har varit en spänd förväntan. Jag tycker att butikschefen Daniel företräder City Gross på ett utmärkt sätt. Han har förmedlat en sympatisk sida som varit spännande för oss som stad. City Gross är en aktör som vill bidra till samhällsutvecklingen och det är precis det vi tror att världen behöver - att vi gör saker tillsammans, berättar Dick Eriksson.

Detta är en av två planerade öppningar som kedjan gör i år. Näst på tur står City Gross i Eskilstuna och där beräknas öppningen ske i november.

Och så här tyckte kunderna!
Monika Karlsson från Vänersborg var en av de som stod längst fram i kön och väntade på att få komma in i butiken, redan en timme innan bandet klipptes.

– Det är alltid spännande när något nytt öppnar. Det ska bli roligt att se erbjudandena och se vad utbudet är. Idag är jag bara här och tittar men det blir säkert spontanköp, säger hon.

Margot och Ulf Fougstedt från Dalsland fick en egen pratstund med Elisabeth Bergendahl-Mylonopoulos.

– Vi pratade om City Gross allmänt och att vi brukar besöka butiken i Höganäs då vi har en dotter i närheten. Vi bor som sagt inte här utan har vi åkt några mil för att åka hit. Det är på grund av nyfikenhet! Vi kommer att komma hit igen, sa Margot och Ulf som var nöjda med sin resa.

Alf Karsten, konceptchef inom City Gross, spenderade dagen på golvet och är nöjd med öppningen.

– Jag tycker att det här är jätteroligt. Jag har varit med om 42 invigningar av City Gross-butiker och arbetat länge inom kedjan. Invigningarna är alltid stora höjdpunkter, säger han.

För ytterligare information:
Daniel Hedevåg, butikschef City Gross Trollhättan, 072-963 65 15, daniel.hedevag@bergendahls.se


Om City Gross

City Gross grundades 1993 och består idag av 42 stormarknader samt e-handel. Samtliga butiker har butiksstyckat kött, manuella fiskavdelningar, egna butiksbagerier, landets bredaste sortiment av livsmedel, ett brett sortiment inom hus, hem och fritid samt ett storhushållssortiment för näringsidkare. City Gross drivs av Bergendahls som grundades 1922 och ägs idag av familjen Bergendahl Mylonopoulos i tredje och fjärde generationen.


Kontaktpersoner

Rebecca Wictor
PR & Kommunikation
Rebecca Wictor
Kundkontakt
Kundkontakt