2013-04-26 10:27Pressmeddelande

Matrebellerna expanderar med ny butik i Skåne

null

Bergendahls framgångsrika satsning på matrebeller utökas när Hemköpshandlaren Mikael Bergquist förvärvar en tidigare Coop-butik i Skåne och nu ansluter. Den nye matrebellen förväntas tillföra grupperingen 60 mkr i omsättning redan första året.

Mikael Bergquist sålde sin Hemköpsbutik till Axfood för att istället utmana som matrebell. Avtalet om att förvärva en tidigare Coop Extra i Kävlinge norr om Lund är precis undertecknat. Nu väntar en ombyggnation av butikens 2 500 kvm i syfte att förstärka dess färskvaruprofil innan den slår upp portarna som matrebell efter sommaren.

– Jag behövde en ny utmaning och kände att matrebellerna är rätt för mig. Det skall bli kul att få kriga tillsammans med andra matrebeller och med Bergendahls i ryggen, säger nye matrebellen Mikael Bergquist.

Den svenska matrebellen är Sveriges mest framgångsrika gruppering av dagligvarubutiker. Den utmanar de etablerade blocken i handeln och skapades av familjeägda Bergendahls i samarbete med expansiva och självständiga handlare. Sedan starten i november 2009 har man månad för månad haft högst tillväxt av alla dagligvarukedjor.

– Samarbetet med de fria handlarna inom matrebellerna är viktigt eftersom de aldrig missar en chans att påminna oss om att man måste ha nöjda kunder varje dag och ögonblick för att vara bäst på sin lokala marknad, säger Mats Sjödahl, inköpsdirektör food/non-food Bergendahls Food.

Matrebellerna består av 33 City Gross och 34 butiker ägda av fristående handlare. De senare omsätter drygt 2,5 miljarder kronor med en ackumulerad omsättning i jämförbara butiker i år på 4,6 % över motsvarande period förra året.

_____________________________________________________________________

För mer information:

Mikael Bergquist, nybliven matrebell, 0702-76 77 55

Mats Sjödahl, inköpsdirektör food/non-food Bergendahls Food, 0706-64 65 47

Thomas Biverstedt, talesperson för matrebellerna, 0706-66 11 11


Om City Gross

City Gross grundades 1993 och består idag av 42 stormarknader samt e-handel. Samtliga butiker har butiksstyckat kött, manuella fiskavdelningar, egna butiksbagerier, landets bredaste sortiment av livsmedel, ett brett sortiment inom hus, hem och fritid samt ett storhushållssortiment för näringsidkare. City Gross drivs av Bergendahls som grundades 1922 och ägs idag av familjen Bergendahl Mylonopoulos i tredje och fjärde generationen.


Kontaktpersoner

Rebecca Wictor
PR & Kommunikation
Rebecca Wictor
Kundkontakt
Kundkontakt