2013-09-26 08:09Pressmeddelande

Kundanstormning när City Gross öppnade i Uddevalla

null

4 400 sökte jobb på City Gross i Uddevalla. 65 fick chansen. När kedjans 34:e butik igår invigdes var det med en lång kö av förväntansfulla kunder.

Intresset för nya City Gross-butiker brukar vara mycket stort. Så var även fallet igår i Uddevalla. Kön ringlade lång vid öppningen kl 12.00. Det blev snabbt kö även vid de sex bemannade kassadiskarna, något som höll i sig till strax före stängningen kl 21.00. För att hålla ned kötiden slussades en fjärdedel av kunderna genom snabbutcheckningens sex stationer och de tre diskarna i förbutiken.

– Vi är överväldigade av det stora intresset och all positiv respons. Det skall bli riktigt kul att bidra till att öka konkurrensen om matinköpen här i Uddevalla framöver, säger en trött men glad Kenneth Hult, butikschef för City Gross Uddevalla.

Man kan säga att cirkeln i och med gårdagens etablering sluts för Bergendahls. Mikael Bergendahl, som 1922 i Hässleholm grundade företaget bakom City Gross, är född och uppvuxen i just Uddevalla.

City Gross Uddevallas 5 700 kvm säljyta är lättillgängligt belägna på marknadsområdet Östra Torp en dryg halvmil nordväst om Uddevalla invid E6, pulsådern mellan Göteborg och Oslo. Butiken vänder sig till hela Bohuslän och håller öppet varje dag kl 08.00-21.00. Närheten till Oslobornas närmaste svenska IKEA-varuhus förväntas dra även norska kunder.

Bergendahls startade 1922 och är idag ett av landets fem största svenskägda familjeföretag och det hundraåttonde största (enl Veckans Affärer). Koncernen äger och driver de 34 City Gross-butikerna, landets fjärde största dagligvarukedja. City Gross framgångsformel bygger på att skapa kundnytta genom att underlätta medvetna val av bl a svenskt kött, butiksbakat bröd, hållbar fisk, närproducerad frukt och grönt samt varor med få eller inga tillsatser.Om City Gross

City Gross grundades 1993 och består idag av 42 stormarknader samt e-handel. Samtliga butiker har butiksstyckat kött, manuella fiskavdelningar, egna butiksbagerier, landets bredaste sortiment av livsmedel, ett brett sortiment inom hus, hem och fritid samt ett storhushållssortiment för näringsidkare. City Gross drivs av Bergendahls som grundades 1922 och ägs idag av familjen Bergendahl Mylonopoulos i tredje och fjärde generationen.


Kontaktpersoner

Rebecca Wictor
PR & Kommunikation
Rebecca Wictor
Kundkontakt
Kundkontakt