2013-10-30 08:21Pressmeddelande

Färskvarustorm när City Gross öppnade på Stora Bernstorp i Malmö

null

När City Gross-kedjans 35:e butik igår invigdes var det med ett starkt fokus på färskvaror. Butiken är en strategiskt viktig del av Bergendahls framtidssatsning mitt i storstadsområdet Burlöv, Malmö och Lund. Långa köer hela öppningsdagen talar för att butiken är efterlängtad.

City Gross satsar hårt på att etablera fler butiker i storstadsområden framöver. Stora Bernstorp är Malmös nordligaste handelsområde, även om det formellt ligger i Burlövs kommun. Områdets placering är fördelaktig i anslutning till stora genomfartsleder och med endast 4 minuters avstånd till Burlövs centrum och 8 till Malmös.

I syfte att utmana och tillföra ny kundnytta i området, hade man på Bergendahls spänt bågen extra hårt inför gårdagens invigning. Framförallt hoppas man vinna kriget om kunderna genom att använda en relativt stor del av butikens knappt

5 000 kvm säljyta till en storsatsning på färskvaror.

– Efter tio år som butikschef på City Gross Rosengård, med vilken vi satte varumärket City Gross på Malmökartan, är jag nu redo att tillsammans med hungriga medarbetare ta nästa steg i vår kedjas utveckling i Malmö. Att vi öppningsdagen tvingades stänga entrén av och till på grund av kundanstormningen och bland annat sålde flera ton färsk svensk oxfilé visar att vi tänker rätt, säger Kent Nilsson, stolt och glad butikschef på City Gross Stora Bernstorp.

Målet är att är att utifrån City Gross-kedjans ambition att av landets dagligvarukedjor vara bäst på färskt kött lyfta kötterbjudandet ytterligare en nivå. Det hoppas man åstadkomma genom en bred satsning på att utöver att ha det bredaste sortimentet av svenskt kött även kunna erbjuda färskt svenskt viltkött i princip året om, kundanpassad butiksinformation om kött och hur det tillagas samt pannfärdiga rätter som bygger vidare på kedjans succélansering i sommar av bl a färska kryddiga korvar, hamburgare på högrevsfärs och färdiga wokblandningar.

Ytterligare ett mål är att City Gross på Stora Bernstorp skall bli bäst på färsk fisk och färska skaldjur i Malmöområdet. Ett sätt att nå dit är att ha ett brett och hållbart utbud, ett annat att ha det bredaste utbudet av s k pannfärdig mat i form av fiskrätter som endast behöver litet tid i ugnen eller pannan innan de avnjuts. Ett annat är att satsa på spjutspetserbjudanden som Ä-märkta pannfärdiga rätter utan tillsatser, samt skaldjur och olika former av snäckor och musslor till attraktiva priser.

Ett tredje mål är att även lyfta frukt och grönt med en stor och ständigt bemannad avdelning med ett brett utbud av allt från tropiska frukter till närproducerade grönsaker, där kompetent personal vid en central beredningsyta bistår med råd och styckar och packar t ex melon och kål i mindre bitar utifrån aktuellt kundbehov.

En annan nyhet på City Gross Stora Bernstorp är att man i butiken bakar tillsatsfritt Ä-märkt surdegsbröd i egen stenugn. Det fullbordar fyrklövern i den nya färskvarusatsningen.

Nytt i Malmö är också ett destinationstänk byggt på bl a en ny och sammanhållen avdelning för godis kallad City Gott och på Kitchen Life, en avgränsad saluhallsavdelning med utrustning för att laga till och äta mat och tips och råd om hur man gör det. Den senare avdelningen är unik för svensk dagligvaruhandel, inte minst tack vare det stora sortiment av varor som under ett av svensk heminrednings starkaste varumärken DUKA erbjuds till priser upp till 40 procent lägre än i fackhandeln.

Bergendahls startade 1922 och är idag ett av landets fem största svenskägda familjeföretag och det hundraåttonde största (enl Veckans Affärer). Koncernen äger och driver de numera 35 City Gross-butikerna, landets fjärde största dagligvarukedja. De nyheter som introduceras på City Gross Stora Bernstorp kommer efterhand att leta sig ut i kedjans övriga butiker.

Mer information

Kent Nilsson, butikschef City Gross Stora Bernstorp, 070-541 91 33Om City Gross

City Gross grundades 1993 och består idag av 42 stormarknader samt e-handel. Samtliga butiker har butiksstyckat kött, manuella fiskavdelningar, egna butiksbagerier, landets bredaste sortiment av livsmedel, ett brett sortiment inom hus, hem och fritid samt ett storhushållssortiment för näringsidkare. City Gross drivs av Bergendahls som grundades 1922 och ägs idag av familjen Bergendahl Mylonopoulos i tredje och fjärde generationen.


Kontaktpersoner

Rebecca Wictor
PR & Kommunikation
Rebecca Wictor
Kundkontakt
Kundkontakt