2014-05-18 16:49Pressmeddelande

De blev svenska mästare i grill & BBQ 2014

null

På bilden fr v Ben Hensley, Teddy Grönfors, Peter Mårtensson och Linda Eriksson.

Efter två dagars tävlande är det nu klart att årets Grill & BBQ-SM på Liseberg i Göteborg vanns av ett sammansvetsat team bestående av Linda Eriksson (0707-87 16 56), Teddy Grönfors (0707-39 71 95) och Ben Hensley (0766-52 93 45).

Ett tjugotal lag från hela landet har i helgen tävlat under ledning av en jury bestående av bl a stjärnkockarna Erik Lallerstedt och Leif Mannerström samt Svenska grillandslagets lagledare Ulrik Lindelöv. Utöver äran får de nya svenska mästarna chansen att representera Sverige i Barbeque-VM 2015.

– De nya svenska vann flera av delmomenten och står ut som goda förebilder och inspiratörer för alla som vill utveckla sitt grillkunnande, säger Peter Mårtensson, grillansvarig på City Gross.

Dagligvarukedjan City Gross har fungerat som motor för det svenska mästerskapet både förra året och i år, samt som partner till TV4 i arbetet med att vaska fram Årets grillmästare. Man gör det som ett sätt att slå ett slag för svenskt kött och med syftet att öka intresset för att göra medvetna val av råvarorna som läggs på grillen.

Familjeägda Bergendahls Food äger och driver City Gross, landets fjärde största och snabbast växande dagligvarukedja med 36 butiker. Bergendahls är idag ett av landets fem största svenskägda familjeföretag och det 97:e största (enl Veckans Affärer).

________________________________________________________________

För mer information:

Peter Mårtensson, projektledare City Gross, 0733-42 48 49

Kent Nilsson, Svenska Grillfrämjandet, 070-635 85 53Om City Gross

City Gross grundades 1993 och består idag av 42 stormarknader samt e-handel. Samtliga butiker har butiksstyckat kött, manuella fiskavdelningar, egna butiksbagerier, landets bredaste sortiment av livsmedel, ett brett sortiment inom hus, hem och fritid samt ett storhushållssortiment för näringsidkare. City Gross drivs av Bergendahls som grundades 1922 och ägs idag av familjen Bergendahl Mylonopoulos i tredje och fjärde generationen.


Kontaktpersoner

Rebecca Wictor
PR & Kommunikation
Rebecca Wictor
Kundkontakt
Kundkontakt