2014-04-16 08:02Pressmeddelande

City Gross webb-TV-serie visas på internationell filmfestival

null

City Gross webb-TV-serie Long Way Home har nu som långfilm blivit utvald att visas på Nashville Filmfestival 23 och 24 april.

Long Way Home handlar om när den amerikanska countrystjärnan Molly hoppas av en europaturné och bosätter sig i en svensk småstad. Hon tar anställning i en City Gross-butik och börjar försöka reda ut sitt trassliga liv. Efterhand som personer ur hennes förflutna dyker upp tvingas hon dock tillbaka in i musikvärlden och den roll hon passar bäst i. Serien leker med kulturkrockar mellan det svenska och det amerikanska och är gjord med glimten i ögat, mycket hjärta och en stor portion humor.

–  Vi är stolta och jätteglada över att bli utvalda och att få möjlighet att visa Long Way Home på Nashvilles filmfestival. Att en "branded" webb-TV-serie kan bubbla upp i de här sammanhangen ser vi som ett erkännande, säger Magnus Gustafsson, chef för digitala strategier på City Gross. 

I serien medverkar bl a Elisabeth Cook, Jason ”George Costanza” Alexander, Rhondi Reed, Phil "The Mangler" Kaufman, Viktor Åkerblom, Kalle Rydberg, Harald Leander, Claudia Galli Concha, Ola Norén, Valle Westesson och Dregen. 

Filmen är en spinn-off från webb-TV-serien med samma namn och har regisserats av Måns Nilsson utifrån ett manus av Gregory Hadden, Måns Nilsson och Ola Norén.

Filmens soundtrack har producerats av den femfaldige Grammyvinnaren Ray Kennedy och innehåller både specialskrivna låtar, covers och originallåtar. Printz Board från Black Eyed Peas står för en remix på filmens ledmotiv "This Ain’t Your Country", som också är titeln på albumet. Soundtracket finns tillgängligt på bl a Spotify, iTunes, last.fm och Amazon.

I samband med visningen den 23 April kommer filmens huvudrollsinnehavare Elizabeth Cook att genomföra en utomhuskonsert i Nashville och spela delar av filmens soundtrack.

________________________________________________________________

För mer information:

Magnus Gustafsson, chef för digitala strategier, Bergendahls Food (äger och driver City Gross), 0708-38 59 95

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=6lDr0Q7yWAU

Soundtrack: Spotify "This Ain’t Your Country"

Om Nashville Film Festival: https://www.nashvillefilmfestival.org/Om City Gross

City Gross grundades 1993 och består idag av 42 stormarknader samt e-handel. Samtliga butiker har butiksstyckat kött, manuella fiskavdelningar, egna butiksbagerier, landets bredaste sortiment av livsmedel, ett brett sortiment inom hus, hem och fritid samt ett storhushållssortiment för näringsidkare. City Gross drivs av Bergendahls som grundades 1922 och ägs idag av familjen Bergendahl Mylonopoulos i tredje och fjärde generationen.


Kontaktpersoner

Rebecca Wictor
PR & Kommunikation
Rebecca Wictor
Kundkontakt
Kundkontakt