2013-11-15 16:12Pressmeddelande

City Gross välkomnar åklagarens beslut att lägga ned förundersökning om vinsatsning

null

City Gross blev första dagligvarukedjan i Sverige att satsa på vin när man i somras kompletterade den egna matkassen med möjlighet till samleverans av kvalitetsvin. Systembolagets reaktion var att polisanmäla City Gross för satsningen. En åklagare har granskat ärendet och idag beslutat lägga ned förundersökningen.

City Gross erbjuder sedan i somras en möjlighet för den som prenumererar på City Gross Matkasse att från nätvinhandlaren Winefinder beställa kvalitetsvin för samleverans med maten till hemmet eller för avhämtning vid butik.

Systembolaget försöker på olika sätt stoppa satsningen. Bland annat har man polisanmält City Gross, med hänvisning till att samarbetet med Winefinder skulle inkräkta på Systembolagets detaljhandelsmonopol. En åklagare har granskat ärendet och kommit fram till att det ej finns anledning att gå vidare och därför beslutat lägga ned förundersökningen.

– Vi är inte förvånade över åklagarens beslut att Systembolagets polisanmälan saknar grund, eftersom vi hela tiden känt trygghet i att vi följer gällande lagstiftning. Det ligger i sakens natur att vi ifrågasätts när vi utmanar och försöker skapa kundnytta genom att göra saker som ingen gjort tidigare, säger Johan Johnsson, vice VD på City Gross.

Att handla vin från utlandet har enligt svensk lag varit tillåtet för svenska konsumenter sedan 2008, under förutsättning att köpen följer samma försäljningsregler som hos Systembolaget avseende ålderskontroll mm vid köp- och leveranstillfälle, samt att svenska skatter betalas.

Bergendahls Food äger och driver City Gross, landets fjärde största dagligvarukedja med 34 butiker. Bergendahls är idag ett av landets fem största svenskägda familjeföretag och det 97:e största (enl Veckans Affärer).

________________________________________________________________

För mer information:

Johan Johnsson, vVD Bergendahls Food, 0736-20 82 10


Om City Gross

City Gross grundades 1993 och består idag av 42 stormarknader samt e-handel. Samtliga butiker har butiksstyckat kött, manuella fiskavdelningar, egna butiksbagerier, landets bredaste sortiment av livsmedel, ett brett sortiment inom hus, hem och fritid samt ett storhushållssortiment för näringsidkare. City Gross drivs av Bergendahls som grundades 1922 och ägs idag av familjen Bergendahl Mylonopoulos i tredje och fjärde generationen.


Kontaktpersoner

Rebecca Wictor
PR & Kommunikation
Rebecca Wictor
Kundkontakt
Kundkontakt